Brinu vas strije u trudnoći? Imamo nekoliko preporuka za njegu

by Dalia Žmegač-Kunić

Nakon početnog ushićenja, sreće i zadovoljstva koje žene osjećaju nakon što saznaju za trudnoću, često se prirodno njihove misli okrenu u smjeru straha od fizičkih promjena koje ih očekuju. Jedna od najvidljivijih promjena od kojih brojne žene zaziru upravo su strije u trudnoći koje se pojavljuju zbog relativno naglog istezanja kože. Iako je u trudnoći uvijek važno prema sebi imati nježnost i fokus staviti na zdravlje mame i bebe, ponekad se zaista teško nositi s navalom hormona i promjena koje naglo dolaze. Upravo zato, važno je znati da je strije ipak moguće izbjeći ili ublažiti uz pravilnu njegu kože, a sve u skladu s vašom genetikom, odnosno sklonosti strijama. Pogledajte naše savjete kako brinuti o svom tijelu u trudnoći i tako izbjeći strah od strija.

Masaža

Iako se trudnicama ne preporučuje klasična masaža, možete masirati sami sebe na području trbuha, bedara i gluteusa te na svim ostalim područjima na kojima bi se strije mogle pojaviti. Na taj način potaknut ćete cirkulaciju kože i pomoći sami sebi održati je elastičnom.

Redovita tjelesna aktivnost

Uz redovitu aktivnost smanjit ćete mogućnost za naglim porastom kilograma koji bi mogli biti jedan od poticaja pojave strija. Uz to, pomoći ćete si u održavanju stanja mišića onakvima kakvi bi trebali biti da ostanu dobroga tonusa.

Izbjegavajte svrbež

U određenim periodima trudnoće, kako će vaš trbuh rasti, zasigurno će se pojaviti blagi svrbež kože na predjelu trbuha i to baš na mjestu na kojem se često pojavljuju i strije. Nastojte se ne svrbiti prejako, već se blago masirajte uz odabranu hidratantmu kremu.

Savjetujte se sa stručnjakom

Obratite se s povjerenjem svom liječniku ili dermatologu koji poznaju vašu kožu i stručnjaci su koji znaju što sve trebate činiti kako biste ostali fizički dobro i zadovoljno.

Pravilna hidratacija kože

Kako biste si olakšali to predivno razdoblje i omogućili si najbolju hidrataciju i dodatnu njegu za osjetljivu kožu, brigu o svom tijelu možete povjeriti nekima od kozmetičkih dragulja koje smo pronašli za vas. Provjerite koji su to.

Melem Mama

Elancyl stretch marks

Mustela Matenite

Eucerin

Biobaza Mama

Moglo bi vas zanimati i: Evo zašto je vježbanje u trudnoći toliko važno

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić 

Foto: web stranice proizvođača

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!