Blagdanske kućice su i ove godine omiljena dekoracija

by Anđela Sabranović

Sigurno ste primijetili kako su ove godine šarmantne blagdanske kućice osvojile društvene mreže, a kako i ne bi kada su tako jednostavne, a opet tako efektne. Toliko su tražene da ih je doslovno nemoguće kupiti, ali zato smo pronašli DIY ideje uz koje ćete ih jednostavno uz malo strpljenja sami izraditi doma.

Moramo priznati da nam se posebno sviđaju kućice osvijetljene lampicama i već ih možemo zamisliti na svojim prozorima.

Kućice možete izraditi od malo debljeg papira, ali svakako prije rezanja pažljivo sve skicirajte suhom olovkom.

Inspiracija i upute stižu u nastavku.

  1. Prozorske kućice od papira

Moramo priznati kako su jednostavne bijele prozorske kućice od papira osvojile naše simpatije.

Jednostavne su za izradu, a u dom unose toplinu blagdana. Tradicija postavljanja ovakvih kućica na prozore tijekom blagdana je nastala u skandinavskim zemljama, što nam je još jednom dokazalo kako su te zemlje doista najveća inspiracija kada je u pitanju uređenje prostora.

2. Drvene kućice

Ako znate rukovati s drvetom, ove drvene kućice su odlična ideja jer će dugo trajati i vjerojatno postati omiljena obiteljska blagdanska dekoracija koja će se prenositi i na nove naraštaje. Činjenica je kako su se ukrasi od prirodnih materijala vratili na velika vrata i još jednom dokazali kako je klasika vječna.

3. Kućice koje možete kupiti

Znamo da među vama postoji jako puno onih koji jednostavno nemaju vremena posvetiti se izradi kućica, ali svejedno ih žele u svom domu. Odlična alternativa su keramičke kućice koje možete pronaći u Pepcu, ali ipak moramo priznati kako su nas posebno osvojile porculanske kućice koje dolaze s potpisom renomiranog danskog proizvođača keramike – Kähler.

Pepco

 Kähler

Moglo bi vas zanimati: Uz ovaj recept jednostavno napravite gingerbread kućicu

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest, Pepco, Kähler

Možda će vam se svidjeti