Vrat i dekolte: pružite im beauty rutinu kakvu zaslužuju!

by Vjera Pađen

Vrat je često zapostavljen dio tijela, ali to je u potpunosti pogrešno! On čini puno za nas, za početak, drži nam glavu uspravno! U vratu su smješteni živci koji povezuju naš mozak s ostatkom tijela. Odvodi tekućinu iz lica i zahvaljujući njemu nismo stalno natečeni. Vrijeme je da mu se zahvalimo i da mu posvetimo pažnju i njegu kakvu zaslužuje. Isto tako, kada govorimo o dekolteu – zbog čega je konstantna pažnja usmjerena na lice, kada je on jednako bitan. Nije dovoljno reći da naš vrat i dekolte zaslužuju najbolje – oni zaslužuju posebnu njegu i rutinu! O čemu se radi, saznajte u nastavku!

Shvaćamo, sve vam to zvuči kao dodatni napor, ali, ako vam nedostaje vremena i žudite za minimalističkim režimom, sasvim je u redu proširiti njegu lica na dekolte i vrat. Doduše, koža na licu prilično se razlikuje od kože lica, stoga trebamo koristiti proizvode prilagođene za to područje. Koža lica deblja je od kože vrata, a naši vratovi su baš kao i lice izloženi UV zrakama i stalnom kretanju – a to često zaboravljamo. Time dolazimo do prve (i najvažnije) točke, a koja je to saznajte u tekstu ispod.

Uvijek (ali, UVIJEK) nosite visoku SPF kremu za sunčanje

Prije svega: krema za sunčanje je #musthave. Kad odabirete kremu za vrat i dekolte, potražite proizvod koji štiti i od UVA i od UVB zraka. Većina ljudi zaboravi koristiti kremu za sunčanje kad nose majice s V-izrezom, čak i ako na lice nanesu kremu za sunčanje.Kvalitetna krema za sunce zaštitit ćevaš vrat i dekolte od sunca. Zašto ne biste u ovim toplijim danima isprobali BIOVITALIS zaštitnu kremu sa SPF faktorom 50?

njega vrata-slowliving

Ne zaboravite na piling

Na vašem vratu i prsima, baš kao i na licu, mogu se nakupiti mrtve stanice kože i kao rezultat toga naša koža dobit će grublji i stariji izgled. Kako biste to izbjegli, koristite piling za pospješivanje cirkulacije, možda neki poput ovog. Ne zaboravite nakon pilinga na svoju kožu nanijeti hidratantnu kremu.

Hidratacija

Hidratacija vrata i dekoltea neka vam postane prioritet. Ključno je ova područja hidratizirati, jer što je koža više hidratizirana biti će zdravija i blistavija. Proizvodi sa hijaluronskom kiselinom pomoći će vam pokupiti vlagu i zategnuti kožu vrata, a samim time i poboljšati izgled finih linija.

Prestanite toliko gledati svoj telefon

Svi smo na mobitelima i to je jednostavno tako. No ipak, sam pogled na mobitel uzrokuje opuštanje kože vrata, unatoč njezi i vježbama za vrat koje radimo. Nemamo recept kako to spriječiti, ali kad god je moguće izbjegavajte gledati dolje i telefon postavite u ravninu lica. Isto tako, plavo svjetlo šteti vašoj koži, a više o tome pročitajte ovdje.

Pojednostavite svoju rutinu u njezi vrata

Vjerujemo da vam je glava puna informacija i savjeta o ispravnoj njezi lica, tijela i vrata, stoga ćemo pokušati maksimalno pojednostaviti ovu rutinu. Ujutro nanesite na svoje lice serum bogat C vitaminom. Ne zaboravite na SPF, a nakon njega nanesite hidratantnu kremu koja će nahraniti vašu kožu ili neki lagani puder uz koji će vaša koža disati i biti blistava.

slowliving-njegavrata

Moglo bi vas zanimati: Može li gubitak kilograma učiniti celulit manje vidljivim?

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti