Može li gubitak kilograma učiniti celulit manje vidljivim?

by Vjera Pađen
celulit-gubitak-slowlivinghr

Zapravo, ne može. Gubitak kilograma može učiniti vaš celulit manje vidljivim, ali on nikad neće u potpunosti nestati. Međutim, ako pratite naše savjete uz gubitak kilograma vaš celulit mogao bi biti puno manje uočljiv. 

Prihvaćali vi to ili ne, svaka žena ima celulit. Ovo stanje je češće kod žena, ali i neki muškarci također mogu biti zahvaćeni ovom neugodnom estetskom pojavom. Celulit je uporna potkožna masnoća koja uzrokuje narančinu kožu, a pojavljuje se naročito u bokovima i bedrima. Stručnjaci savjetuju da se kada primjetite celulit odmah pokušate riješiti problem, pogotovo kod nedavnog gubitka kilograma.

Može li mršavljenje pomoći u iskorjenjivanju celulita?

Gubitak kilograma definitivno ne liječi celulit, ali pomaže u smanjenju i prevenciji njegovog izgleda. Kada održavate vašu težino na zdravom nivou, ispod vaše kože pojavit će se manje masnoće, a to znači i manje šanse za stvaranje celulita. Celulit uglavnom postaje najuočljiviji nakon debljanja. Povećanje masnog tkiva na određenim djelovima tijela područja su s najvećom vjerojatnošću za pokazivanje celulita. Isto tako, celulit se može pojaviti kada postoji izraženije trenje ili trljanje vaše kože – poput onog na unutarnjim bedrima ili nadlakticama.

gubitak-kilograma-slowlivinghr3

Jačanje mišića na nogama, stražnjici i trbuhu te gubitak kilograma mogu učiniti celulit manje vidljivim na spomenutim mjestima, ali on neće skroz nestati. To se dešava zato jer kada se jednom masna stanica razvije, ona je razvijena za cijeli život. Gubitak kilograma dakle može smanjiti sadržaj masnih stanica, ali ne uklanja masne stanice. Dolazimo do onoga što se sigurno pitate – ima li čarobne formule? Čarobna formula za nestanak celulita ne postoji, ali održavanje zdrave kilaže zasigurno će vam pomoći da spriječite pojavu novog celulita. 

Savjeti za smanjenje celulita

Vježbajte redovito

Samo vježbanje ne može vam pomoći da učinkovito riješite celulit. Tjelovježba pomaže smanjiti masnoće i vidljivost masnoća na vašem tijelu, ali teško je liječiti ovo stanje na licu mjesta. Također morate imati hranjivu i zdravu prehranu i pravilnu cirkulaciju krvi. 

gubitak-kilograma-slowlivinghr

Jedite zdravu i raznoliku hranu

Još jedan faktor koji morate uzeti u obzir je uravnotežena i hranjiva prehrana. Prehrana s malo masnoća bogata nemasnim proteinima i svježim povrćem još je jedan način za gubljenje tjelesne masnoće. Trebali biste izbjegavati kofein, alkohol, šećer i prerađenu hranu. Smanjite unos nezdravih ugljikohidrata, ali imajte na umu da se prije dodavanja ili uklanjanja bilo koje vrste hrane morate obratiti liječniku ili nutricionistu.

gubitak-kilograma-1-slowliving

Kombinirajte kardio i trening snage

 Ovo je još jedan sjajan način gubitka tjelesne masnoće. Prepuštanje kardio vježbama i treningu snage poboljšava cirkulaciju krvi i učvršćuje kožu ispod naslaga celulita. Također ciljajte donji dio tijela i izazivajte mišiće bedara i stražnjice. Također možete izvoditi korake, iskakanja i čučnjeve jer će ove vježbe ciljati ciljano područje i pomoći će vam u prevenciji celulita.

gubitak-kilograma-slowlivinghr3

Možda mislite da celulit dobivaju samo debeli ljudi. Iako su skloniji ovom stanju, čak i mršave osobe mogu ga dobiti, pogotovo ako imaju oštećenu ili dehidriranu kožu. Morate održavati zdravu težinu i trebate se prepustiti zdravom načinu života kako biste spriječili celulit.

Moglo bi vas zanimati: 4 prirodna trika protiv celulita koja (uvijek) pale!

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pinterest, Unsplash

Možda će vam se svidjeti