Tri savjeta za kreiranje inspirativnog wellness plana za ljeto

by Dalia Žmegač-Kunić

Ljeto svakim svojim slovom poziva na opuštanje, a kroz sami okvir opuštanja i na to da dublje zavirimo u svoj um, duh i tijelo te da se posvetimo sebi i svojim potrebama. Bilo da vam je u fokusu zdravlje, rad s vlastitim navikama, poboljšanje rutine spavanja i kvalitete sna ili nešto sasvim drugo, ljeto može biti sjajno vrijeme za početak rada na sebi u cilju poboljšanja kvalitete života.

Tik pred služeni dolazak ljeta, misli nam prirodno lete prema planovima za naredni period koji će obilježiti poznata ljetna energija kojoj se svi toliko veselimo. Iskoristite to i napravite osobni wellness plan uz koji ćete osjećati više energije i unutarnjeg zadovoljstva.

Razmislite o ciljevima koje biste željeli postići

Neka vaši ciljevi budu realni i mali. Zapamtite da je uz mini korake lakše napraviti pomake na bolje, o čemu god da se radilo. Možete odvojiti za sebe svaki dan desetak kvalitetnih minuta unutar kojih ćete radili bilo što što vas veseli i opušta. To mogu biti klasične vježbe disanja za otpuštanje svakodnevnog stresa, trčanje, šetnja prirodom, uvođenje zdravih i nutritivno bogatih smoothieja u prehranu, više hidratacije i slično.

Uvedite mentalni fitness

Biti mentalno fit lakše je nego što zvuči. To možete postići uz kvalitetno vrijeme za sebe, jednostavne trenutke koji vas čine sretnima, uz prakticiranje prisutnosti kroz mindfulness ili druge slične tehnike, odbacivanje besmislenih briga, redovito provođenje digitalnog detoksa, svjesno disanje i slično.

Ne zaboravite na hidrataciju

Osnovne potrebe uslijed svakodnevnih obaveza često padnu na dno naše liste potreba, a hidratacija je u puno slučajeva jedna od njih. Dolazak ljeta sjajan je način da se podsjetite kako pravilna i kvalitetna hidratacija treba biti jedan od najvažnijih segmenata u vašem danu. Ljeti smo često aktivniji i više se prirodno krećemo, stoga uskladite hidrataciju s tjelesnim aktivnostima koje odabirete.

Što god uključivao vaš wellness plan za ovo ljeto, budite dosljedni u provođenju zadanih ciljeva, pronađite motivaciju uz zajedničke aktivnosti s obitelji i prijateljioma, sudjelujte na ljetnim wellness radionicama i ne zaboravite da sve što radite, činite isključivo za svoj vlastiti boljitak. Iako se kaže da se napredak postiže izvan zone komfora, ipak je važno u ovom kontekstu slušati svoje unutarnje potrebe i želje te raditi ono što vama osobno odgovara i čini vas sretnima.

Moglo bi vas zanimati i: Godišnji odmor započnite tako da se prebacite na ‘off’ i ‘offline’

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!