Tri osvježavajuća koktela Dorijana Skoblara za uzbudljivo i sunčano ljeto

by Vjera Pađen

 Ljeto i vrućine dodatni su začin za poznatog miksologa Dorijana Skoblara koji najbolje zna kako rashladiti ljetne dane. U zagrebačkoj Kavani Palainovki Dorijan je ledenim koktelima rastjerao ljetnu vrućinu, čemu su prisustvovale i naše poznate influencerice Ivana Blažoti Mijoč i Lidija Lešić. One su predstavile kolaboraciju Freixeneta i Gigi Studios sunčanih naočala, za koje danas kreće još jedan nagradni natječaj.

Najpopularnije osvježavajuće kombinacije s potpisom Skoblara za ovo ljeto bit će tri koktela sa sasvim novom recepturom: Pineapple Express s okusom ananasa, My Secret Love s aromama svježeg limuna i malina te Lolita’s Parfume, koji u osvježavajuću i pitku kombinaciju spaja nespojive okuse kiselog svježeg limuna i nježne, slatke ružičaste perzijske ruže.

Svi kokteli nastali su idejom da se naprave low ABV kreacije za lagano večernje uživanje. Blagi touch i zanimljiva ideja može dati drugačiju dimenziju čaši pjenušavog vina u kojoj ćete zasigurno uživati.

PINEAPPLE EXPRESS

  • 15 ml Giffard Pineapple syrup
  • 100 ml Freixenet Cordon Negro
  • Botanica Spices dehydrat pineapple

Koktel je nastao spojem Freixenet Cordon Negro pjenušca i sirupa ananasa kako bi se dobio brutalan ljetni osvježavajući okus na nepcu. Iza zanimljivog imena krije se tropska aroma i jednostavnost same izrade ovog fizzy velikana.

MY SECRET LOVE

  • 15 ml Giffard Raspberry puree
  • 10 ml fresh lemon juice
  • 100 ml Freixenet Cordon Rosado

Cvjetne arome rose pjenušca isprepletene su voćnom i ljetnom notom pirea maline. Okus je pojačan i svježim malinama, a balans dobiven svježim citrusom. Ime ovog koktela posvećeno je svakoj ljubavi koja je morala ostati tajna.

LOLITA’S PARFUME

  • 40 ml Jägermeister SCHARF
  • 20 ml Giffard Rose syrup
  • 15 ml fresh lemon juice
  • 100 ml Thomas Henry Pink Grapefruit

Lolita se ove godine nametnula kao jedan od najprodavanijih recepata sa SCHARF edicijom Jägermeistera. Zanimljiva je po tome što je ljuti i papreni “SCHARF” dio kreativno zamagljen dodavanjem nota ruže i gaziranog grejpa. Tko je zapravo Lolita ostat će tajna, no ovaj koktel zasigurno je jedno od najboljih ljetnih pića koje ste ikada probali.

Enter the summer party i ove su godine, drugi put za redom organizirali poznati distributer alkoholnih pića u Hrvatskoj G3 Spirits i jedna od vodećih agencija za odnose s javnošću i organizaciju događanja Komunikacijski laboratorij. Za signature naočale i pića koje će obilježiti ovo ljeto posjeti profil Lidije Lešić jer će u sklopu nagradnog natječaja, koji počinje 15. srpnja, trima najsretnijih pratitelja pokloniti po jedan par Gigi Studios naočala i dvije boce Freixeneta – jednu Freixeneta Ice, a drugu Freixeneta Ice Rose.

Tekst i foto: Press

Možda će vam se svidjeti