Snažne žene nas inspiriraju, a evo i najboljih serija o njima

by Anđela Sabranović
netflix-snažne-žene-slowliving

Kada ste posljednji put strastveno pratili neku seriju jer ste se tako snažno povezali s glavnom ulogom? Takve serije se ne nalaze jednostavno, ali Netflix ih ima nekoliko.  Vrijedi ih pogledati jer ćete se uz njih podsjetiti kako možemo sve, ali smo ako to jako želimo.

Zato smo odlučili istražiti koje su to serije koje Netflix nudi, a ističu se po snažnim ženskim likovima koji će vas za vrijeme gledanja inspirirati i dati vam vjeru u sebe.

The Queen’s Gambit – Damin gambit

Ako kojim slučajem niste gledali ovu fenomenalnu seriju, imate sve naše preporuke. Ova serija je zapravo priča o Beth Harmon (koju glumi Anya Taylor-Joy), djevojčici koja ostaje siroče te kroz pubertet otkriva izuzetan talent za šah, nakon čega kreće njezin uspon na žestokoj sceni kojom dominiraju gotovo isključivo muškarci. Ova priča je najprije objavljena kao istoimeni roman Waltera Tevisa još 1983. Tako smo sretni što je roman stigao i na Netflix jer nam se serija toliko svidjela da smo pomalo ljubomorni na sve vas koji ćete je tek gledati.

Maid – Sluškinja

Maid je serija koja nas je ostavila bez daha ponajprije zbog nevjerojatne snage glavne glumice. Alex je mlada majka koja nakon prekida traumatične veze u kojoj ju je partner Sean psihički zlostavljao, čini sve kako bi svojoj kćeri Maddy osigurala dostojan život i izvukla se iz ove zastrašujuće situacije. Nakon nemilog događaja Alex preko noći odlazi u prihvatilište bez ikakve perspektive, plana i novca. Uz pomoć socijalne službe i ostalih državnih institucija uspije dobiti neke oblike pomoći, zapošljava se i kao spremačica, a u cijelom tom procesu susreće se i s velikim životnim borbama, izazovima za koje malo tko može biti spreman. Netflix ovdje krajnje realno prikazuje surovost sustava prema zlostavljanim ženama koje moraju raditi dok u isto vrijeme trebaju i biti s djecom.

The Crown – Kruna

Ovo je općenito jedna od najuspješnijih Netflixovih serija koja prati vladavinu britanske kraljice Elizabete II.
Točnije prati se vrijeme od njezine krunidbe do današnjih dana no serija u flashbackovima prikazuje i njezino djetinjstvo, preciznije kako je njezin otac postao kralj iako nije bio prestolonasljednik. Sve u svemu i ovo je jedna izuzetno zanimljiva priča o snažnoj ženi koja je godinama na čelu države u koju su uvijek usmjerene sve oči svijeta.

Seven seconds – Sedam sekundi

Ovo je serija koja se izravno bavi rasnim pitanjima u Americi. Naime Latrice Butler odlučno traži pravdu kada njezin 15-godišnji sin izgubi život u nesreći koju policija pokušava zataškati. Ovo je jedna od serija koja dokazuje kako ništa ne može biti snažno poput majčinske ljubavi za koju prepreke ne postoje.

Nadamo se da ćete među navedenim pronaći seriju koja će vas doista dotaknuti i motivirati da i vi sami snažno živite svoju autentičnost.

Moglo bi vas zanimati i: Netflix noviteti – što nas očekuje uskoro

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: irishexaminer

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!