Ribafish i njegov #Rokotok okončali su svoju priču o 50 otoka

by Anđela Sabranović
ribafish

Nakon 4 godine plivanja od jednog do drugog hrvatskog otoka, Domagoj Jakopović Ribafish obišao je i posljednji od 50 koje je prije te četiri godine odlučio uključiti u svoj projekt Rokotok. Za ovaj emotivni pothvat znali su baš svi u Hrvatskoj, a koliko je značio samom Ribafishu to može znati samo on. Ne čudi uopće da je po dolasku na svoj posljednji otok, koji je stjecajem okolnosti bio Unije, zaplakao.

Nakon Unija otplivat će dodatnu rutu, s otoka Košljuna do Krka, gdje će se održati završna fešta na rivi. Tako će obilježiti završetak ovog jedinstvenog projekta, pothvata, dijela životnog puta. Projekt #Rokotok koji je proglašen najljepšom pričom ljeta, tako je došao do kraja.

Da sutra bude divno…

Ribafish je ove godine startao iz Privlake 3. srpnja, a na svakom su ga otoku dočekivali otočani i turisti, uz veliko oduševljenje. Ukupno oko 1600 djece dočekalo ga je na ovih 50 otoka i na svakom je Ribafish djeci posvetio posebnu pažnju, jer je, na kraju krajeva, zbog njih ovo i radio. Razgovori s djecom, geocache, čišćenje plaža – svime je ovim Domagoj Jakopović uveseljavao djecu i odrasle na otocima koje je posjetio, a oni su mu višestruko vratili.

„Stotine ljudi me pitalo što sad kad si gotov, što dalje, kakvi su planovi… Planovi su da sutra bude divno, veliko, plemenito i edukativno, da djeca budu sretna, da se druže i nešto nauče. Da više vole svijet oko sebe i cijene ljubav svojih roditelja. I da se puno smijemo i naučimo neke nove igre i nove prijatelje,“ napisao je Ribafish na svom Facebook-u gdje je redovito objavljivao sve o projektu, te dodao da je „Istovremeno prazan, tužan, ljut i ponosan, umoran kao pseto.“

Fešta za kraj

Ono zajedničko druženju na svim otocima jest uspješno realizirana želja Ribafisha, da s okupljenim klincima popriča o važnosti očuvanja mora i kopna, flore i faune i da ih potakne da više vremena provode u međusobnim te druženjima s roditeljima. Sve ih je motivirao i da zajedno (o)čiste plaže te druženje u prirodi začinio avanturom skrivanja geocachea.

Kad sutra predvečer proslavi ostvarenje svog nauma, sigurni smo da će osjećati ispunjeno, zadovoljno, ali neće nas začuditi ako upravo sutra nastane neka nova ideja, neki novi projekt u njegovoj glavi. No, pričekat ćemo do tad i veseliti se zajedno s njim i svim Rokotočanima. Zaslužili su!

Moglo bi vas zanimati i: #RokOtok će ove godine ponovno ispričati “najljepše priče ljeta”

Tekst: Nataša Krstičević

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!