Kokteli se vraćaju na scenu. Donosimo 4 osvježavajuća prijedloga!

by Ana Carević

S povratkom ljeta i visokih temperatura na scenu se vraćaju osvježavajući kokteli. Jednostavni sastojci, puno boja i ukrasa opcija su koja sigurno pali! Donosimo vam 4 recepta za koktele koje možete pripremiti za sebe i svoje prijatelje te ih dočekati na najbolji mogući način.

 

Limoncello Spritz

Limoncello je talijanski liker koji potječe s obale Amalfija i obično se služi kao aperitiv. Talijani ga poslužuju rashlađenoga u malim keramičkim čašama, a dok ga pijuckaju cilj je osjetiti ga te uživati. Brojni Talijani sami izrađuju limoncello tako što kombiniraju limunovu koru, šećer i votku ili drugi alkohol koji je neutralnoga okusa.

Limoncello Spritz kombinacija je limoncella, proseka i gazirane vode koja će vas svojim okusom i izgledom mislima odvesti u najljepše talijanske krajeve i vrtove. Dodajte malo metvice i limuna za boju i dobit ćete ukusan i oku ugodan koktel.

Napunite čašu ledom, dodajte 60 ml limoncello, 90 ml proseka i 30 ml gazirane vode. Kada ste dodali sve sastojke brzo ih promiješajte, dodajte metvicu i limun.

 

(Bezalkoholni) koktel od lubenice

Lubenica tijelo održava hidriranim, zdrava je i osvježavajuća te ima dobar učinak za kosu i kožu. Niskokalorična je, a s obzirom da dolazi u verziji bez alkohola dobra je za održavanje vitke linije.

Sve što će vam biti potrebno za ovaj koktel jest slatka lubenica bez sjemenki koja je unaprijed rashlađena. Isijecite ju na komadiće i ubacite u blender. U slučaju da ste dobili vrlo gusti koktel slobodno ga razrijedite tako što ćete dodati malo kokosove vode. Ako ipak poželite dodati koju kap alkohola imajte na umu da se lubenica najbolje slaže s tekilom i rumom. Kako ne bi izgledao dosadno slobodno se poigrajte, ukrasite ga i uživajte u svakom gutljaju!

Caipirinha

Caipirinha je brazilski koktel. Glavni sastojak jest cachaça, a riječ je o brazilskom tradicionalnom piću koje je zapravo vrsta brendija nastala od šećerne trske.

Ono što će vam biti potrebno jest 50 ml cachaçe, 1 limeta, 2 žličice šećera i led. Ovaj koktel uobičajeno se priprema u niskim čašama pa je limetu potrebno narezati na kolutiće i staviti ih na dno čaše. Sljedeći korak jest dodavanje šećera nakon čega je potrebno zgnječiti sve zajedno kako bi limeta pustila sok. Napunite čašu zdrobljenim ledom i dodajte cachaçu.

 

Sangria

Sangria je koktel čija receptura dolazi iz Španjolske i Portugala, a ime je dobio po španjolskoj riječi sangre što označava krv. Spaja crno vino i voće poput limete, naranče, breskve ili ananasa te se poslužuje u velikim vrčevima s komadima leda.Bit će vam potrebna butelja od 0, 75 crnoga vina, 1 limun, 1 naranča, 350 ml mineralne vode, 2 čajne žličice šećera, 60 ml voćnog likera i voće po želji. Prvo izlijte vino u duboki vrč, dodajte mu kriške limuna i naranče, voćni liker i šećer. Dodajte mu narezane komade sezonskoga voća i ostavite da odstoji u hladnjaku nekoliko sati. Prije posluživanja dodajte mineralnu vodu i led.

Moglo bi vas zanimati: WOW! Ove promjene će se dogoditi kada izbacite dodani šećer iz vaše prehrane!

Tekst: Ana Carević

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti