Knjige koje čitamo u siječnju

by Anđela Sabranović

Godinu iza nas obilježile su neke knjige koje su dobile mnoštvo preporuka na društvenim mrežama. Neke smo već pročitali, a neke tek planiramo. U svakom slučaju ovo su knjige koje će vas obogatiti i pomoći vam da doista postanete najbolja verzija sebe.

U nastavku vam predstavljamo knjige koje planiramo čitati u ovom prvom dijelu 2022. godine.

Prestanite živjeti na autopilotu

Knjiga međunarodno poznatog govornika i success coacha Antonija Nevesa, Prestanite živjeti na autopilotu, potaknut će vas na suočavanje sa surovom istinom o tome kako ste dospjeli tu gdje jeste, pozivajući vas na suosjećanje, iskrenost i odgovornost prema vlastitu životu. Sada je najbolji trenutak da sagledate svoj život i položite čvršće temelje za idućih trideset dana. Korak po korak, knjiga Prestanite živjeti na autopilotu pomoći će vam da postanete aktivni sudionik vlastita života i iznova otkrijete što vas čini izvrsnima.

Žena s planom

Ovo je knjiga o nevjerojatnoj ženi, svjetskoj predavčici, nutricionistici i supermodelu, koja i u 72. godini osvaja modne piste te puni naslovnice svjetskih časopisa. Međutim, stvari nisu oduvijek bile glamurozne. Maye Musk, inače majka tehnološkog giganta Elona Muska prošla je trnovit put do uspjeha. Njezin život obilježio je brak u kojem je bila zlostavljana, razvod u 31. godini te borba za posao i egzistenciju. Usprkos svim nedaćama sama je podigla troje poduzetne djece te ostvarila uspješnu karijeru dijetetičarke.

Voli ljude, koristi se stvarima

U knjizi “Voli ljude, koristi se stvarima” autori Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodemus, poznatiji kao dvojac Minimalisti, idu dalje od pukog otpuštanja materijalnih stvari da bi nam pokazali kako minimalizam pomaže u preispitivanju i zacjeljivanju sedam najvažnijih životnih odnosa: sa stvarima, istinom, novcem, vrijednostima, kreativnošću i ljudima.

Tko će suze liti kad te više neće biti?

Ako ste do sada pročitali neku od knjiga Robina Sharme, razveselit će vas ova preporuka. Naime iako knjiga “Tko će suze liti kad te više neće biti?” nije toliko popularna poput primjerice “Budni u 5” svakako je vrijedna pažnje i jedva je čekamo pročitati.

Osjećate li da vam život prolazi toliko brzo da možda nikada nećete dobiti priliku živjeti smisleno, sretno i radosno, kako znate da zaslužujete?

Robin Sharma u ovom jednostavno pisanom, ali mudrošću bogatom priručniku nudi sto i jedno jednostavno rješenje najsloženijih životnih problema, od slabo poznate metode za prevladavanje stresa i zabrinutosti do djelotvornog načina uživanja u putovanju stvaranja trajne ostavštine.

Moglo bi vas zanimati i: Pobjegnite od svijeta u svoj kutak za čitanje

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: čitajknjigu, znanje.hr, crousell

Možda će vam se svidjeti