JOGA ZA DODATNU FLEKSIBILNOST I SNAGU: Umirite svoj um i podsvijest

by Vjera Pađen

Pod stresom ste? Donosimo vam tutorial koji će vas osloboditi stresa te vam podariti fleksibilnost i snagu. ZNeka ova joga sekvenca za fleksibilnost i snagu bude uvod u uspješan početak dana. Dok povećavamo našu fleksibilnost i gradimo snagu, utišat ćemo um i slušati što nam govori duša. Kada je naš um miran, lakše funkcioniramo kroz dan. Tutorial smo pronašli na blogu Boho Beautiful.

Ovaj dvadesetominutni tutorial joge je za sve razine. Ova će praksa imati koristi i za početnike i za one napredne među vama. Ova vježba je savršena kombinacija pokreta, mirovanja i disanja.

Ovaj tutorial se fokusira na Zemljin element zraka. Ova klasa vinyasa omogućit će vam da se istinski povežete s tom unutrašnjom univerzalnom životnom snagom, svojom pranom.

Joga za fleksibilnost i snagu snažno će se usredotočiti na produbljivanje daha. Dok se krećete kroz blagi tok, vježbajte mnoge neke od elemenata joge asane. Cilj je da se stalno fokusirate na produbljivanje udisaja i izdisaja. Kad god vam poza postane izazovna ili osjetite bilo kakvu nelagodu, duboko udahnite. Ova praksa svjesnosti daha dat će vašem umu priliku da pronađe sadašnji trenutak. Vježbanjem pronalaska sadašnjeg trenutka tijekom vježbanja lakše ćete pronaći prisutnost u svom svakodnevnom životu.

Element zraka sastoji se od kretanja, kreativnosti i dublje spoznaje da smo svi dio nečega većeg od nas. Dakle, dok se polako krećete i opuštate u ovoj praksi joge za oslobađanje od stresa, dopustite sebi da se dublje povežete sa svime što je u vama.

Budite strpljivi i primijenite svaku modifikaciju određene poze koja vam zatreba. Udahnite i pustite. Ako trebate napraviti pauzu, uvijek možete da se spustite u dječju pozu. Ova vježba joge pomaže vam da se oslobodite svega što vam možda više ne služi, bilo da se radi o tjeskobi, stresu, negativnosti ili općoj napetosti. Zato pustite svu tu energiju svakim dahom i uživajte u nedjelji pred vama.

Moglo bi vas zanimati: Zbog čega biste već danas trebali staviti grančice eukaliptusa u kupaonicu

Tekst: Vjera Pađen

Video: YouTube

 

Možda će vam se svidjeti