Imamo recept za domaću, prirodnu i zdravu verziju juhe od rajčice

by Anđela Sabranović

Mnogo je načina pripreme ove juhe – a ovo je naš! Odlučili smo se pokazati vam kako napraviti popularnu “paradajiz juhu” to jest juhu od rajčice na zdravi način, bez zaprške i maslaca.

Tko ne voli ukusnu gustu juhu od rajčice? Rijetki su takvi, zar ne? Za ovu juhu neće vam biti potrebno puno vremena, a vjerujemo da većinu sastojaka (ili gotovo sve) imate u svojem hladnjaku.

Potrebni sastojci:

  • 4-5- velikih rajčica 
  • šaku cherry rajčica
  • velika crvena paprika
  • 1 češnjak
  • 2 glavice luka
  • bosiljak
  • sol
  • papar
  • chilli (prah ili ljuti feferon po želji)
  • parmezan 

Priprema:

Na pladanj za pečenje stavite papir za pečenje i na njega posložite prerezane i oprane rajčice, cherry rajčice, papriku, očišćen luk i češnjak. Začinite po želji sa soli, paprom i chillijem.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 190 stupnjeva Celzijusa. Nakon što povrće ispeklo, izvadite ga van i izmiksajte štapnim mikserom. Naš savjet je da ga usitnite dok je vruće, jer ćete postići finu, jednoličnu konzistenciju.

Kada je povrće usitnjeno i kada ste postigli jednoličnu masu, u loncu pomiješajte prethodno ugrijani povrtni temeljac, povrće  i malo vode. Količinu vode odredite samo, ovisno o gustoći koju volite. Kada se sve poveže, vaš ručak je gotov!

Prilikom serviranja, u juhu možete dodati i malo parmezana. Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati: Osnažite imunitet prirodnim putem

Tekst: Slowliving.hr

Foto: privatna arhiva/Slowliving

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!