Eko-influenceri koje želite pratiti na Instagramu

by Anđela Sabranović

Iz godine u godinu svjedočimo rastu utjecaja koji influenceri imaju na mlade, a tako i na svijet. Iako je danas najviše influencera koji su posvećeni modi, tjelovježbi i sličnom, ipak postoje i oni koji su svoj virtualni prostor u potpunosti posvetili misiji da Zemlju učine ugodnijim mjestom za život. To su doista profili koji našu svakodnevicu mogu obogatiti, ali i potaknuti nas na razmišljanje o pozitivnim eco-friendly promjenama.

@sustainablysage

Ovo je profil koji je posvećen smanjenju otpada, izbacivanju plastike iz upotrebe, izbjegavanjem jednokratnih predmeta, održivom uzgoju, dobrobiti recikliranja, važnosti brige o biljkama, njihovom uzgoju u vlastitom domu. Georgette nam iz vlastitog primjera pokazuje kako stare stvari iskoristiti u nečemu sasvim novom.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli georgette 🌿 (@sustainablysage)

@bee.echo.ba

Iza ovog profila stoji Marijana koja sa svojim pratiteljima dijeli praktične savjete o eco-friendly navikama i važnosti povratka prirodi. Ovo je profil koji će vas podsjetiti da razmislite prije svake kupovine, da koristite svoje stvari maksimalno, ali isto tako da svoje domove ne “zatrpavate” stvarima koje vam ne služe. Također, Marijana nas kroz svoj primjer uči kako pametno planirati kupovinu namirnica i planirati na tjednoj bazi tako da ne bacamo viškove. Svidjelo nam se i to što se na profilu naglašava kako je ljudski i sasvim uredu ako ponekad nismo u mogućnosti u potpunosti ispoštovati eco-friendly stil života sve dok se maksimalno trudimo.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BeeEcho (@bee.echo.ba)

@plantedinthewoods

Ovo je profil na kojem vas očekuje mnoštvo DIY projekata, pripreme zimnica, kupovine namirnica i slično. Također, na ovom profilu vas očekuju i recepti za prirodna sredstva za čišćenje doma.
Kada budete gledali slike osjećat ćete se kao da ste zavirili u neki sporiji, ali toliko prirodniji i istinski sretniji život. Sigurni smo da ćete poput nas pronaći inspiraciju za promjene i u vlastitom domu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rachael Johnston (@plantedinthewoods)

 

Znamo da vam možda na prvi pogled promjene izgledaju komplicirano, ali možete krenuti od malih koraka. Za početak je sasvim dovoljno nositi uvijek sa sobom platnenu torbu i što manje bacati hranu. Ostalo će doći korak po korak. Dijelite i vi s nama profile koji vas inspiriraju da živite ispunjenije s manje stvari.

Moglo bi vas zanimati i: Zbogom, plastične vrećice!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti