cvjetni aranžmani

Cvjetni aranžmani u vašim vazama – odaberite između ovih 5 i napravite ih sami

by Anđela Sabranović

Dogodi li se i vama da vam cvjetni aranžmani otmu pažnju dok pregledavate časopise ili fotke uređenja interijera, pa krenete u cvjećarnicu u nabavku jednog, a kada tamo dođete jednostavno se izgubite u prevelikom izboru? Ne brinite se, niste jednini! S popularizacijom jednostavnosti i skandinavskog stila, počeli smo sve više težiti jednostavnim buketima od poljskog cvijeća koji izgledaju ležerno, kao da se u njihovo osmišljavanje nije uložilo puno truda. Istina je ipak drugačija, osim ako ste prirodni talent za aranžiranje cvijeća. 

Za sve vas ostale, u nastavku stiže inspiracija. Kakvi su to cvjetni aranžmani koje možete napraviti sami? 

Eukaliptus je uvijek dobra ideja

Posljednjih godina grančice eukaliptusa su postale jako popularne i moramo priznati kako nam se sviđa kako izgledaju u kombinaciji s drugim cvijećem… Tako nježno, a istovremeno tako sofisticirano.

Cvjetni aranžmani u pastelnim tonovima

Ako inače uživate u pastelnim nijansama, prenesite ih i u svoju vazu. Ovakve bukete je jednostavno osimisliti jer možete birati između toliko različitih vrsta cvijeća, sve dok birate prave boje.

Razigrani aranžmani

Kao u svemu i kod aranžiranja buketa postoje oni kojima je manje više, ali i oni koji uživaju u razigranim buketima prepunim šarenog cvijeća. Ako spadate u ovu skupinu, buket u nastavku bi vas mogao inspirirati.

Gipsofila u bojama

Jeste li znali da gipsofilu možete jednostavno obojiti prehrambenim bojama? Izgledaju toliko posebno u kombinaciji s drugim cvijećem, a ne možemo joj odoljeti čak ni kada je sama u vazi.

Ruže za one koji ipak vole klasiku

Cvijet koji će uvijek biti jednako primamljiv, a cvjetni aranžman s njom nježan i poseban svakako je ruža. Tijekom proljetnih i ljetnih dana ih volimo u nježnijim tonovima te nas je osvojila kombinacija sa slike u nastavku.

Moglo bi vas zanimati i: Kako cvijeće u vazi održati duže svježim?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!