Ako vas muči svrbež vlasišta, perut ili opadanje kose možda je vrijeme za detox vlasišta. Isprobali smo tretman i ovo su naši dojmovi

by Inga Marić

Kroz ženske razgovore u našoj redakciji smo primijetili kako se sve više spominju određeni problemi s vlasištem. Tu je svrbež vlasišta, perut, bol, iritacije i slično… Zato smo jedva dočekali dojmove naše Inge koja je odlučila napraviti detox vlasišta. Uživajte u njezinim dojmovima koji slijede.

Ljudska kosa je kroz povijest  bila simbol za ljepotu, a za neke narode odnosno kulture kosa ima i poseban duhovni značaj.

Jeste li se ikada pitali zašto svi Indijanci imaju dugu i prekrasnu kosu?
Razlog je u tome što su uvjereni da su dlake zapravo produžeci osjetilnih živaca pomoću kojih su bolje osjećali energiju oko sebe. Indijski jogiji kosu povezuju s kreativnom životnom silom povezujući tu priču kroz vitalnost, mir i intuiciju.

Možda bih danas imala svoja objašnjenja koja bi bila malo modernija, ali jedno je sigurno, a to je da kosi posvećujem poseban značaj i pristupam joj s puno nježnosti i zahvalnosti poput prave Indijanke.
Kroz život sam si priuštila toliko tretmana za kosu, maski, trudeći se da ne pretjeram i ne opteretim se odnosno ne uzmem joj prirodnu ljepotu.

Jedino što nikada nisam ranije probala, a svježe sam imala priliku, jeste detox vlasišta. Donosim vam detalje iz prve ruke.

Nakon što sam prije nekoliko godina imala priliku na Baliju isprobati salone koji su uključivali profesionalne masaže tjemena – sanjala sam da jedan sličan tretman dobijem i na našim prostorima.

I dogodilo se.
Posjetila sam Blowout Bar u Zagrebu, Frizerski studio za feniranje koji je odlazak frizeru pretvorio u pravu umjetnost.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Blowout bar (@blowoutbarhr)

Po dolasku su me dočekale dobro raspoložene djevojke koje su mi odmah ponudile kavu nakon koje je moje opuštanje moglo početi.

Činjenica je da mi na portalu naše vlastito iskustvo volimo potkrijepiti riječima stručnjaka.

Stoga nam je cijeli tretman i ideju koja stoji iza ove priče opisala Tea Lapić, jedna od zaposlenica Blowout bar-a.
Kako nam je objasnila, detox vlasišta je svojevrstan spa tretman za kosu.

Uključeni su posebni šamponi i maske (u salonu se koriste Kevin Murphy proizvodi – temelje na prirodnim sastojcima, bez sulfata i parabena) koji su posebno dizajnirani kako bi osvježili vlasište, očistili ga od svega suvišnog.

Detox vlasišta je odličan odabir ako se kosa ubrzano masti što je konkretno moj slučaj.

Zamislite ovaj cijeli tretman kao wellnes vikend za našu kosu – vraćamo joj energiju i činimo ju spremnom za sve glamurozne izazove pred nama.

Detox započinje pilingom… Tea i ja smo komentirale kako je zimski period idealan trenutak za jedan ovakav tretman i njegu kose. Ona je potvrdila da to itekako ima smisla i naglasila koliko vrijednosti nosi mogućnost prepuštanja profesionalnim rukama kroz čvršći potisak rukom kako bi se tretman zaista proveo u skladu sa pravilima.

Masaža vlasišta je bila toliko dobra da se planiram pretplatiti na nju prilikom svakog dolaska u Zagreb.

Na moje pitanje koliko je stvarna potreba vlasišta za jednim ovakvim tretmanom Tea mi je objasnila da se radi o prijekoj potrebi koju smo praktično zanemarili iako imamo toliko realnih problema. Ona uspoređuje vlasište s licem i njegom koju provodimo po cijelom tijelu koristeći pilinge. Objašnjava kako su nam pore na dijelovima gdje raste kosa praktično zatvorene i stoga detox vlasištu vraća balans i svježinu koja se zadržava do mjesec i pol dana.

Njezina preporuka je ta da se detox provodi dva puta mjesečno, za nekoga tko ima problematično vlasište.

Neki od simptoma koji ukazuju na to da vaše vlasište treba detox:

  • Pojačano ispadanje kose
  • Iziritirano tjeme
  • Bolno tjeme
  • suho vlasište
  • perut
  • seboreja kao i
  • kod muškarca sa problematičnim vlasištima do onih koji se šišaju na ćelavo i sl.

Za normalan tip vlasišta idealno je raditi ovaj detox jednom u mjesecu ili kada se poželite da vas netko lijepo izmasira i opusti.
Osobno sam imala dojam da je moja kosa prodisala ili ako se tako mogu izraziti odnosno kao da je i vlasište dobilo neku novu energiju.

Koristili smo šampon na bazi papra i ružmarina, koji ima cooling efekt i savršeno miriše. Ružmarin služi za pokretanje cirkulacije tijekom masaže, a papar za otvaranje pora. Nakon pilinga, masaže, šampona i maske, Tea mi je na kosu stavila toplu kapicu desetak minuta dok se ne ohladi kako bi maska prodirala dublje u samu kutikulu kose.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Blowout bar (@blowoutbarhr)

Nakon maske obavezno ide regenerator kao zaključak, štit cijele priče.
Tretman traje petnaest do dvadeset minuta nakon čega se nastavlja klasično feniranje po želji.

Njega se može nastaviti i doma s obzirom da je te iste proizvode u salonu moguće kupiti. Naravno, nisam mogla odoljeti tako da je kombinacija ružmarina i papra otišla sa mnom doma.

Nakon ovakvog tretmana mogu vam samo poželjeti da isti probate i sami.

Moglo bi vas zanimati i: Kosa u menopauzi: Evo koje promjene se događaju i što može pomoći

Tekst: Inga Marić

Foto: Inga Marić, Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!