Isprobajte ove jednostavne trikove i pijte više vode u danu!

by Vjera Pađen

Bliži se ljeto, temperature rastu i naše tijelo ima svoje potrebe. Osam čaša ili dvije litre vode dnevno. Koliko puta ste samo čuli ovu brojku kao preporuku? No, kada se pokušate sjetiti svojih doza popijene vode tijekom dana, ostanete prilično razočarani kada vidite da se radi o tek nekoliko čaša ili jednom čaju.  Pijte više vode u danu uz ove jednostavne trikove!

Voće zaledite u posudi za led

Ako dodate maline, jagode ili neko drugo voće u kockice leda, one u čaši vode tvore jednu pravu šarenu deliciju. Dok se led otpustit ce i arome zaleđenog voća što će vodi dati dodatni okus.

 

 

voda_slowage365_1

 

 

Dodajte svježi limun u vašu bocu vode

Ako dodate limun u vodu i stavite ju na vidljivo mjesto pored laptopa ili za vrijeme kuhanja, vjerojatnije je da ćete posegnuti za ovim osvježavajućim napitkom i time unijeti više vode u organizam.

 

voda_slowage365_2

 

Kupite si bočicu za vodu

U raznim sportskim dućanima možete pronaći razne bočice za vodu. Kupite si onu koja vam se dizajnom i oblikom najviše sviđa. Tako ćete dobiti naviku da tu i tamo popijete koji gutljaj više i približite se cilju od dvije litre dnevno. Pijte više vode u danu – možda će vam na početku biti teže, ali uz snažnu volju ići će vam kao od šale i preći će vam u naviku.

 

 

voda_slowage365_3

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Sladoled s gin tonicom postat će tvoj omiljeni ljetni desert

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Canva, Unsplash

 

Možda će vam se svidjeti