Stavljam li najprije korektor ili puder? Donosimo odgovor na vječno pitanje

by Anđela Sabranović

Kada ste već kliknuli na ovaj članak, znamo kako i vi spadate u skupinu onih koji su godinama zbunjeni oko toga stavljaju li najprije puder ili korektor. Dobrodošli u klub!

Logika nam je nalagala da najprije stavimo korektor i preko puder kako bi se to sve lijep stopilo no onda su se pojavile brojne teorije kako je zapravo pravilno uraditi obrnuto i svi smo od tada zbunjeni.

Odlučili smo stati na kraj svim tim dilemama i otkriti što je ustvari ispravno.

Kada smo se bacili na istraživanje, tek smo tada otkrili koliko je ustvari izazovno pronaći jedinstven odgovor na ovo vječno pitanje. Mnogima od nas korektor je omiljeni proizvod u kozmetičkoj torbici jer u trenutku skriva sve tragove umora i neispavanosti i daje nam svježinu kojoj svi težimo. Zato je i nevjerojatno da se beauty svijet još uvijek nije složio oko jedinstvenog načina korištenja.

Ipak, kroz istraživanje smo zaključili sljedeće. Redoslijed stavljanja proizvoda ovisit će prvenstveno o tome što ustvari želite postići. Ako volite prirodniji look s minimalnom količinom pudera, idealno će biti nanijeti najprije korektor i preko njega laganiji puder.

Ukoliko ipak preferirate zaglađeni i besprijekoran izgled kože lica, preko “težeg” pudera stavite korektor. Dakle, sve ovisi o vašim make up navikama i preferencijama, ali mislimo da smo napokon otkrili kada ćemo koristiti najprije korektor, a kada puder.

Ono što je također jako važno je jeste nikada ne stavljati previše korektora jer ćete tako samo naglasiti bore. Vizažisti savjetuju da stavite samo nekoliko malih točkica korektora te da tapkate dok se ne upije ravnomjerno.

U nastavku pogledajte video koji će vam odlično objasniti i kako profesionalci nanose korektor.

Nadamo se da smo vam uspjeli odgovoriti na ovo vječno pitanje. Podijelite i vi s nama kako najradije nanosite korektor…

Moglo bi vas zanimati: Znate li što je kriolipoliza? Svjetski poznati tretman zamrzavanja sala koji jednostavno morate probati!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Cosmopolitanme.com

Možda će vam se svidjeti