Znate li što je kriolipoliza? Svjetski poznati tretman zamrzavanja sala koji jednostavno morate probati!

by Vjera Pađen

U moru tretmana koji se pojavljuju na tržištu svakoga dana, teško je razlučiti koji je samo trenutni hype, a koji vrijedi i stvarno pomaže u njezi tijela. Svaka od nas ima svoje „kritične zone“ kojih se želi riješiti ili ih bar umanjiti. Dijelovi su to tijela kojima nismo zadovoljne, čak ni kada nam vaga pokaže broj koji smo dugo priželjkivale ili napokon stanemo u manji konfekcijski broj. Masne naslage na svakom tijelu raspoređuju se drugačije, pa nekim osoba najveći problem predstavlja višak masnoća oko struka, dok je drugima, neovisno o tome koliko su mršavi problem višak na bedrima….svi smo svjesni činjenice da je teško mršavjeti ciljano, ali imamo dobru vijest za vas –  od kada postoji kriolipoliza, više nije nemoguće.

Revolucionarna metoda gubitka masnih naslaga koju obožavaju slavne osobe

Kriolipoliza nova je revolucionarna metoda gubitka masnih naslaga koju obožavaju mnoge slavne osobe. Sestre Kardashian, Jennifer Aniston, Lindsay Lohan i Mariah Carey samo su neke od poznatih osoba koje obožavaju ovaj tretman. Gubitak masnih naslaga na ovaj način proglašen je glavnim tehnološkim napretkom u novije vrijeme te dostojnom zamjenom kirurškoj liposukciji. Zbog toga još možete čuti i da se kriolipoliza naziva liposukcija bez noža.

Ako ste u potrazi za savršenim načinom koji će konačno u potpunosti ukloniti tvrdokorne zaostatke i naslage nekadašnjeg nezdravog života sa vašeg trbuha ili bedara, nadlaktica, koljena ili leđa na pravom ste mjestu.

Kako ću znati jesam li dobar kandidat za ovaj tretman kriolipolize?

Prije nego se odlučite podvrgnuti tretmanu smrzavanja masnih stanica, izuzetno je bitno obaviti konzultacije sa stručnjakom koji će vam izvoditi sam tretman. Svako tijelo je drugačije, isto kao i raspored stanica na tijelu, stoga je savjetovanje sa stručnjakom ključno za odabir kombinacije i samog broja tretmana.

Iako sa sigurnošću ne možete znati jeste li dobar kandidat za kriolipolizu sve dok ne dođete na savjetovanje sa stručnim licem, postoji nekoliko univerzalnih kriterija koji bi vam mogli pomoći. Ako nemate velik višak kilograma, ali vas muče tvrdokorne naslage lokalizirane na određenim djelovima tijela koje jednostavno ne žele otići unatoč napornim treningom i promjenom prehane, vi ste idealan kandidat za ovaj tretman.

Na koja mjesta se primjenjuje tretman?

Tretman se prvenstveno primjenjuje tamo gdje neki od ranije isprobanih tretmana, poput kavitacije, nisu dali dovoljno dobre rezultate. Tretman je primjenjiv na svaki dio tijela gdje postoji višak masnoće, a to su najčešće bedra, trbuh, stražnjica, ruke, noge ili područje leđa. Važno je napomenuti da ovaj tretman nije namjenjen mršavljenju nego isključivo estetskoj korekciji područja zahvaćenih viškom masnoća.

Kako izgleda sam tretman kriolipolize?

Tretman nije bolan, no prvih nekoliko minuta možete očekivati neugodan pritisak i intenzivan osjećaj hladnoće, no nelagoda će ubrzo nestati. Postupak kriolipolize sastoji se od nekoliko jednostavnih koraka. Sam postupak započinje označavanjem područja koje će se tretirati, stavlja se gel kao podloga između kože i aplikatora, a zatim se aplikator prislanja na područje tijela i započinje postupak zamrzavanja masnih stanica, koji u prosjeku traje između 40 do 60 minuta.

Tretmani vakuumske kriolipolize se vrše zamrzavanjem viška masnog tkiva te su u potpunosti bezbolni, neagresivni, sigurni i učinkoviti. Rade na principu vakuumskog sistema usisavanja masnog tkiva (5 kPa) a ovisno o njegovoj debljini ono se tretira na -5°C do -10°C . Primjenom niske temperature mišićno tkivo kao i sva ostala okolna tkiva ostaju neoštećena.

Prilikom tretmana masne stanice se zahvaljujući niskoj temperaturi počinju kristalizirati, a potom i fragmentirati.  Samo izlučivanje masnih stanica je sasvim prirodan proces u kojem jetra ima glavnu i bitnu ulogu. Proces izlučivanja je postupan jer je potrebno otprilike mjesec dana da se raspadnuti produkti izluče iz organizma putem probavnog sustava i limfe. To nam ujedno govori da je ovaj način tretiranja vaše kože zdrav i da nema agresivnog opterećenja na vašoj jetri.

Kada mogu očekivati prve rezultate?

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, no najvidljiviji će biti nakon 4 – 6 tjedana, i postepeno sve bolji i bolji u slijedeća 3 mjeseca. Preporuka stručnjaka je otići na 5 do 8 tretmana kako bi se sa tretiranog područja uklonilo masno tkivo zauvijek.

Naime, našem je organizmu potrebno otprilike dva mjeseca kako bi izbacio masne stanice, a dugoročne promjene na vašoj figuri biti će vidljive i do 6 mjeseci nakon tretmana.

Kako izgleda oporavak nakon kriolipolize i postoje li neke nuspojave?

Nakon tretmana vakuumskom kriolipolizom nije vam potrebno posebno vrijeme za oporavak, a svojim svakodnevnim aktivnostima se možete vratiti odmah po završetku tretmana. O sigurnosti ovog tretmana dovoljno govori i činjenica da se može obaviti i na poslovnoj pauzi za ručak, ako vi to tako želite. Kada govorimo o nuspojavama, među njih možemo staviti privremeno kratkotrajno crvenilo, zatezanje mjesta tretiranja, svrbež i lagane modrice. Ipak, važno je naglasiti da su ove pojave privremene i nestaju unutar nekoliko dana nakon tretmana. Ovaj hvalevrijedan tretman možete zakazati već danas u Bio+Klinik kozmetičkom salonu koji vam je dostupan na dvije lokacije: Šoštarićeva ulica 10 i 8. bukovački ogranak 7. Također, tretman i konzultacije možete rezervirati na broj: 091 621 1110.

Tekst: Slowliving.hr

Foto: Pexels, privatan arhiva Bio+Klinik

Možda će vam se svidjeti