Posjetite ove detoks lokacije i pružite svome tijelu i umu odmor

by Dalida Tomek

Osjetite li da tijekom radnog tjedna najviše vremena provodite u digitalnom okruženju, pravo je vrijeme za detoks vikend. Iskoristite vikend pred vama i pružite sebi digitalni odmor. Podaci pokazuju da su u posljednje vrijeme pretraživanja digitalnog detoksa porasla za čak 42 %. I sami smo svjesni važnosti digitalnog detoksa, pa nije ni čudo je potražnja za njim porasla. Bilo da posežemo za pametnim telefonom iz puke navike ili poslovnih obveza, ovoga vikenda smo ga odlučili staviti na nečujno i svome tijelu i umu pružiti odmor. U nastavku predlažemo lokacije na kojima ćete se opustiti i napuniti baterije za novi radi tjedan.

Terme Sveti Martin

Briga o sebi nije luksuz. Briga o sebi je potreba. Prepustite se odmoru u termama Sveti Martin, oslobodite se misli koje negativno utječu na vaš um, zaronite u ljekovitu termomineralnu vodu i ispunite svoj organizam svježom energijom. Uz zdravi i domaći buffet doručak s neograničenim pićem i svakodnevnom dozom ionizirane vode u sobi moći ćete se opustiti uz jogu, mindfulness medtitaciju i detoksificirajuće vježbe disanja. Uz to vam je dostupan i neograničen ulaz u Svijet sauna, Vedaroma masaža u skladu s doshom kao i ulaz u slanu sob, a dočekat će vas i detoks poklon iznenađenja u sobi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Sveti Martin (@termesvetimartin)

Hotel Kaj, Marija Bistrica

Detoks joga vikend u Mariji Bistrici uključuje dva polupansiona uz poseban program prehrane, jutarnji i večernji joga program u subotu, neograničeno korištenje hotelske wellness & spa oaze tijekom boravka kao i wellness tretman po izboru u trajanju od 20 minuta. Osim toga, možete izabrati i detoks smoothie po izboru te lagani subotnji ručak prilikom čega možete birati između vegetarijanske i riblje opcije. Vinyasa joga dinamičan je stil joge koji je prilagođen i za potpune početnike, a nakon sauna, masaže ili pak duge šetnje moći ćete se opustiti uz zvuk tibetanskih zdjela i tehnike disanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hotel Kaj, Marija Bistrica, HR (@hotel_kaj_zagorje)

Detox Retreat, Lovreć

U unutrašnjosti Dalmacije nalazi se mjesto za odmor iz snova, odmor koji će vam pomoći da pomladite svoj duh, dušu i tijelo te uživate u netaknutoj prirodi koja oduzima dah. Bit ćete okruženi očaravajućim jezerima i kristalno čistim plavim morem zbog čega je ova lokacija popularna i izvan granica Lijepe naše pa ju posjećuju i brojni turisti. Na ovom sedmodnevnom odmoru zaboravit ćete na svu tehnologiju oko vas, a dobro je hrana organska te postoje opcije bez glutena, veganske, vegetarijanske, za dijabetičare, košer, halal i slično.

Nature Yoga Retreat, Premantura

Iz čarobne Premanutre pozivaju na istraživanje prirode, ali i povratak korijenima svog vlastitog bića uz pogled na prekrasan krajolik. Nahranite svoje tijelo jogom, a dušu s dobro poznatih pet elemenata: vatrom (sunce), zemljom (stabilnost), vodom (more), vjetrom (znanje) i drvom (prostor). Ovaj sedmodnevni boravak u Premanturi nudi dinamične sate Ashatanga, Dynamic, Integral, Restorative, Powe, Vinyasa i Yin joge. Također, imat ćete priliku doživjeti i netaknutu ljepotu parka prirode Kamenjak.

Moglo bi vas zanimati: Hara Hachi Bu: Japanski recept za dug i zdrav život!

Tekst: Ana Carević

Foto: privatna arhiva

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!