Ništa ne vraća u bezbrižne dane djetinjstva kao puzzle, a u ove smo se potpuno zaljubiti

by Anđela Sabranović

Biti tu, sada i u trenutku je nešto o čemu se posljednjih godina toliko priča, ali ne bez razloga. Naime, više no ikad prije izloženi smo stalnim distrakcijama koje nas udaljavaju čak i od naših vlastitih misli.

Osim toga te distrakcije negativno utječu na naš fokus što se onda odražava na sve sfere našeg života. Tek kada smo istinski prisutni mi zapravo živimo život punim plućima.

To bi posebno trebalo biti važno tijekom blagdana, ali mnogi su i dalje okupirani onim sporednim kao što je manično kupovanje poklona ili pretjerana briga o nametnutim obvezama. Sada je vrijeme da se osvijestimo i podsjetimo kako je jedina bit blagdana zajedničko vrijeme s dragim nam ljudima…

ChiaCups Studio nas godinama osvaja svojim šalicama, ali sada su nas ostavili bez daha jer kao da su osjetili koliko nam je svima za ove blagdane potrebno kvalitetno vrijeme s dragim ljudima. Naime, ovaj kreativni tim je kreirao prve hrvatske dizajnerske puzzle koje kao da pozivaju na svjesno druženje uz šalicu kave ili čaja.

Puzzle je ilustrirala hrvatska ilustratorica Mateja Kovač. Imaju 550 komadića, a dimenzije su 61×46 cm. Ono što nas je posebno oduševilo su zlatni detalji, ali i točkice koje su postale tako karakteristične za ChiaCups Studio.

Puzzle su napravljene od recikliranih materijala, a tiskane su sojinom tintom. Koliko se razmišljalo o svakom detalju možemo vidjeti i po platnenoj vrećici sa zlatnim zatvaračem u kojoj dolaze puzzle.

Kutija je na magnet, a print je dvostrani. Printane su na kvalitetnom i debelom kartonu, a na dodir su mat i baršunaste.

Iz ChiaCups studia svima nam poručuju sljedeće:

„Vrijeme je da pripremite puzzle zabavu, okupite se oko stola, te provedete kvalitetno vrijeme sa svojim najdražima…

… ili da si napravite veliku šalicu čaja ili kave, uključite glazbu, i isključite se iz vanjskog svijeta, otkrivajući, komadić po komadić, predivno umjetničko djelo u nastajanju.

U ChiaCups Studiju, cijenimo takve trenutke, te smo stvorili Chia puzzlu kako bi vam pomogli resetirati se i ponovno povezati. A kada ste gotovi sa sastavljanjem, imat ćete puzzlu koju ćete poželjeti uokviriti, i kutiju koja će izgledati odlično na vašoj polici s knjigama ili stoliću.

Nadamo se da će vas ova, predivno ilustrirana Chia puzzla, inspirirati da iskusite i doživite umjetnost na sasvim drugačiji način, u komadićima.

Vrijeme je da se fokusirate, istražujete, kreirate i otkrivate.

Vaš ChiaCups Studio“

Za kraj možemo samo zaključiti kako su ove puzzle savršen božićni poklon jer osim što potiču na druženje podsjećaju nas i da se radujemo malim stvarima jer ne postoji osoba koja ne osjeti radost kada vidi uspješno sastavljene puzzle. Upravo te male dječje radosti su ono što blagdane, ali i svakodnevicu čini čudesnom…

Moglo bi vas zanimati i: Neugodne emocije tijekom blagdana – kako se nositi s tugom i usamljenosti?

Tekst: PR

Foto: ChiaCups Studio

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!