Otkrivamo vam najčudesniji adventski sajam u Beču za koji mnogi ne znaju

by Anđela Sabranović

Upoznajte adventski sajam u Beču s potpuno bio-certificiranom ugostiteljskom ponudom.

Zahuktava se polagano i božićno vrijeme, i stvarno smo sretni što nismo vršili preuranjeni pritisak na isto. Budimo iskreni, sve je toliko pomjereno unaprijed da gubimo stvarni dojam o vremenu u kojem se krećemo.

Ali sredinom studenog si lagano dajemo odobrenje maštati o bijelom Božiću.

Pa kad pomislimo na Advent, na gradove ukrašene u božićno ruho, instant odlutamo u Beč. Godinama nam se plasiraju slične fotografije adventskih sajmova u ovome gradu, ali mi smo sretni što vam imamo priliku predstaviti, ovoga puta, drugu stranu jednog ne toliko poznatog sajma. Ovo će biti jedan insajderski tip pa uživajmo u informacijama, a poslije i u delicijama i iskustvima za koja ćete sigurno biti inspirirani.

Radi se o božićnom sajmu ispred crkve sv. Karla.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli visitaustria (@visitaustria)

Ova impresivna Crkva, po nama, i najljepša u ovome gradu stoji u pozadini priče kako bi dala materijal za najljepšu božićnu razglednicu.

Samo nekoliko minuta udaljeno od Opere, od one dobro poznate bečke mašne odnosno same jezgre grada, ovo mjesto je dalo priliku za održavanje čak 18. put po redu Bio-adventskog sajma.

Od 24. studenog do 23. prosinca 2023. godine održava se Art Advent i Bio-Advent ispred crkve sv. Karla na Karlsplatzu u Beču.

Već pet godina dio sajma zadužen za umjetnost i obrt jedini je božićni sajam u Austriji s potpuno bio-certificiranom ugostiteljskom ponudom.

Ako tražite posebne božićne poklone koji nisu komercijalni, ovdje ćete pronaći odlične ideje.

Nude se samo ručno izrađeni unikati.

Osim kupovine, uživanja u ukusnoj hrani i piću na sajmu, tu su i različite izložbe i umjetnički performansi koji pridonose čarobnoj atmosferi, a gotovo svake godine bude poseban dio namijenjen djeci. Art Advent nudi priliku da doživite božićni ugođaj uz dodir umjetnosti i originalnosti.

Još od 2006. godine, Neusiedlov gastronom Jörg Gebauer s obitelji, poznat pod nazivom “die JöRGS”, sudjeluje na Karlsplatzu u Beču sa svojom kućicom.

Rad počinje već dugo prije božićnog vremena, a osim kuhanja, potrebno je riješiti mnoge organizacijske aspekte.

Najkasnije u listopadu svi naručeni proizvodi moraju biti isporučeni od strane dobavljača.

Nude se proizvodi najviše kvalitete od dobavljača s bio-certifikatom, a to se redovito provjerava tijekom nekoliko tjedana trajanja sajma.

Svake godine, oko 300.000 posjetitelja dolazi i cijeni posebnu atmosferu ovog božićnog sajma.

U JöRGS kućici nude se jela poput Käsespätzle (njemačka tjestenina sa sirom), Schinkenfleckerln (tjestenina sa šunkom), pečeni krumpir, Blunzngröstl (posebno pripremljena krvavica), i burgeri. Osim klasičnih napitaka poput naranča punča, bobica punča i crvenog kuhanog vina, dostupan je i tajlandski punč te izbor bezalkoholnih alternativa.

Detalji o Adventskom sajmu na bečkom Karlsplatzu:

Mjesto: Karlsplatz, 1040 Beč

Radno vrijeme: Svaki dan od 12:00 do 20:00 sati, ugostiteljski objekti otvoreni do 21:00 sat.

Moglo bi vas zanimati i: Idete u Beč s djecom? Vodimo vas u dječji muzej koji ne biste trebali propustiti

Tekst: Inga Marić

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!