Njega lica: zbog ovih pogrešaka gubite vrijeme i novac

by Dalida Tomek

Lijepa i zdrava koža plod je uravnotežene prehrane i zdravih životnih navika, a svoj sjaj duguje i pomno odabranim proizvodima za njegu. Proizvode je potrebno birati s obzirom na tip i trenutno stanje kože, a ne slijedeći trendove. Koje su loše navike koje vas koče na putu do lijepe i blistave kože te kako se na ispravan način koristiti serumom, donosimo u nastavku.

Više čišćenja ne uvjetuje ljepši ten

Naime, postoji misao vodilja koja kaže da češće pranje i umivanje lice znači i lice bez akni, začepljenih pora i mitesera. Učestalo čišćenje lica može skinuti gornji sloj ulja s kože što može dovesti do toga da koža oslobađa više ulja kako bi nadomjestila izgubljeno i na taj način uzrokuje začepljenje pora te pojavu mitesera i akni. Za zdravu i uravnoteženu kožu preporučuje se čišćenje od dva puta dnevno i nanošenje hidratantne kreme.

U njegu uključite tonik

Tonik će se pobrinuti za pH ravnotežu kože te će ju dodatno zaštiti i pripremiti za sljedeće korake. Nakon čišćenja na lice natapkajte nekoliko kapi tonika zbog kojega će i hidratantna krema i serum učinkovitije djelovati. Dobro je imati na umu da je tonik posebno poželjan nakon kemijskih pilinga. Naš savjet je da isprobate neki od tonika iz raznovrsne palete Dermalogice, a njih možete pronaći ovdje.

Grubo trljanje okoloočnog područja

Grubo trljanje područja oko očiju moglo bi prije vremena dovesti do pojave bora smijalica. Zbog toga biste šminku trebali uklanjati bez intenzivnog trljanja. Jednako tako, kada nanosite kremu za područje oko očiju, učinite to laganim tapkanjem sve dok se krema ne upije.

Manje je više

Kada su u pitanju proizvodi za njegu kože, vrijedi pravilo manje je više. Osim toga što vam nije potreban niz proizvoda na njegu, vodite računa i tome koliko određenog proizvoda nanosite na kožu. To je vrlo važno jer prevelike količine hidratante kreme ili seruma mogu napraviti i kontraučinak te stvoriti dodatnu težinu i opterećenost za kožu. Zrno graška – to je mjera kojom se možete voditi kada nanosite hidratantnu kremu. Količina je to koja može pokriti cijelo lice, a sve ostalo je uzaludno trošenje proizvoda i novaca. Stoga, budite umjereni i slušajte želje i potrebe kože lica.

Večernju rutinu obavljajte ranije

Proizvode za njegu nanesite jedan sat prije spavanja jer će na taj način u potpunosti djelovati i neće ostati na jastučnici i kosi. Rezervirajte jedan sat za sebe i to vrijeme iskoristite za neku aktivnost koja će vas opustiti, a proizvodi će za to vrijeme odraditi svoj posao. Jednako je važno da redovito mijenjate jastučnice jer one također mogu biti uzrok nepravilnostima na koži lica.

Kako se pravilno koristiti serumom?

Piling omogućuje bolje prodiranje i djelovanje seruma. Međutim, to ne znači da morate za mehaničkim ili kemijskim pilingom posezati svaki dan. Uključite ovaj korak u rutinu od dva do tri puta tjedno i vrlo brzo biste trebali vidjeti rezultate. Kako biste dobili maksimalno djelovanje seruma, potrebno ga je pravilno uključiti u rutinu. To bi značilo da rutinu započinjete čišćenjem, pilingom po potrebi, tonikom i serumom, a cijeli proces zaključavate hidratantnom kremom. Između seruma i kreme pričekajte 10 minuta kako bi svi sastojci odradili svoj posao. Za potpuni učinak će vam biti potrebno tek par kapi seruma koje ćete nanijeti vrhovima prstiju i nježno umasirati u kožu. Isprobajte Dermalogica Smart Response Serum, serum nove generacije koji će za vas i vašu kožu biti pravi game changer.

Moglo bi vas zanimati: Ove znakove šalje koža koja žudi za pilingom

Tekst: Ana Carević

Foto: dermalogica, pexels

Možda će vam se svidjeti