Imate li „strawberry legs“, pomognite si uz ova 3 rješenja

by Dalia Žmegač-Kunić

Topliji dani donose priliku za nošenje lepršavih kratkih haljina, kombinezona i druge otvorene odjeće uz koju se svaka žena osjeća zavodljivije i zabavnije, baš kao što i priliči ljetnom razdoblju. Međutim, ljeto može donijeti i neugodnu stranu u kojoj dijelovi tijela koje otkrivamo mogu utjecati na naše samopouzdanje zbog estetskih izazova s kojima se susrećemo. Jedan od njih je i strawberry legs.

Strawberry legs izraz je koji označava izgled nogu na kojima su vrlo vidljive pore ili crne točkice na koži koje asociraju baš na one koje vidimo na jagodama. Te crne točkice zapravo su folikule tamnih dlaka i prije svega predstavljaju estetski problem koji može biti vrlo frustrirajuć za osobe koje se s njime nose.

Uzrok nastajanja strawberry legs izgleda nije uvijek isti, ali neki od najčešćih su:

  • česta upotreba jednokratnih britvica što može izazvati iritaciju
  • začepljenje pora uslijed suhe kože kojoj ne pružamo dovoljno pažnje i njege
  • crvenilo i upaljeni folikuli dlake ili urasle dlake nakon brijanja ili depilacije

Prema Byrdie.com rješenja i za ovaj problem postoje, a neka od njih dijelimo s vama u nastavku.

Moguća rješenja mogla bi biti:

Suho četkanje

O benefitima koje suho četkanje ima za tijelo smo već pisali, a kada je strawberry izgled nogu u pitanju, ono može pomoći u procesu pilinga. Prije večernje higijene i kupanja, nježno iščetkajte noge suhom, mekom četkom. Birajte kružne pokrete i zatim noge uronite na desetak minuta u toplu opuštajuću i mirisnu kupku kako bi se omekšale mrtve stanice kože koje su se zarobile u porama. Nakon toga možete prijeći na posljednji korak brijanja ili depilacije.

Piling

Eksfolijacija u obliku pilinga također može pomoći u smanjenju problema uraslih dlačica i otvaranja začepljenih folikula. Svakako odaberite proizvod koji je blag i prilagođen vašem tipu kože. Također, kao i kod suhog četkanja, pripazite da pokreti budu kružni i nježni i da ne ribate previše po koži kako ne biste potaknuli razvoj veće iritacije kože. Ne zaboravite nakon pilinga uvijek dobro hidratizirati kožu.

Način brijanja

Iako je danas vrlo popularno da žene odlaze na profesionalne depilacije u kozmetičke salone i dalje mnoge od njih biraju obično kućno brijanje uz jednokratne britvice. No, u tom procesu važno je također biti osviješten i potrebno je paziti na način na koji to izvodimo. Primjerice, uvijek je potrebno pravilno pripremiti kožu na brijanje, omekšati je vodom i kozmetičkim preparatima koji tome služe, a za izbjegavanje strawberry legs izgleda, pokušajte brijati u smjeru rasta dlake. Također, britvice se s razlogom zovu jednokratne i zato ih treba redovito mijenjati.

Ako unatoč svim pokušajima rješavanja ovog estetskog izazova ne uspijete samostalno riješiti strawberry izgled na vašim nogama, savjetujemo vam da se obratite dermatologu koji će uz stručne savjete i specijalizirane tretmane pokušati vratiti vam samopouzdanje, kao i glatke i lijepe noge.

Istražite dalje: Izradite vlastiti balzam za usne uz ove jednostavne sastojke

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!