Imamo recept za kekse iz serije “Squid Game”! Potrebna su vam samo dva sastojka!

by Vjera Pađen

Zahvaljujući planetarnoj popularnosti koju je stekla Netflixova serija „Squid Game“ južnokorejski keksi ppopgi ponovo su postali ogroman hit. Riječ je o takozvanom šećernom saću koje igrači ove nemilosrdne igre moraju napraviti kako bi preživjeli i nastavili se boriti za glavnu nagradu.

Nakon što su brojni gledatelji pogledali jednu od epizoda Netflixove hit serije, omiljeni južnokorejski slatkiš vratio je svoju popularnost iz 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća. U epizodi naziva ‘The Man With The Umbrella’, u izazovu koji ‘igračima’ zadaju ljubitelji slatkog, oni moraju urezati zadane oblike u dalgona cookie to jest, u ppopgi bez da se isti slomi, kako bi preživjeli. Zadani oblici su trokut, kišobran i zvjezdica.

Ovi keksi postali su pravi hit na društvenim mrežama, mnogi objavljuju fotografije, video sadržaje i svoje recepte na instagramu, ali i na TikToku, pa je tako i tiktokerica Lynja na svome profilu cookingwithlynja na svom TikToku, Instagramu i YouTubeu objavila video, u kojem otkriva tajnu kako napraviti uspješni dalgona slatkiš bez da se slomi.

Upute za izradu “Squid Game” dalgona keksa

1. Zagrijte šećer u tavi dok se ne otopi, to jest karamelizira

2. Umiješajte malo sode bikarbone

3. Izlijte smjesu na papir za pečenje, oblikujte u krugove

4. Rezačem za kekse utisnite oblik na površinu slatkiša

5. Pričekajte da se vaš dalgona slatkiš stvrdne

Pogledajte i video poznate blogerice:

Moglo bi vas zanimati: Budite puni zdravlja, baš kao što je šipak koštica!

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pinterest, naslovna fotografija: @cookiewookiekitchen

Možda će vam se svidjeti