Gelatta s jabukama – savršen jesenski kolač

by Anđela Sabranović

Prhko tijesto koje se topi u ustima, domaće jabuke, miris vanilije i cimeta… Sve to u vaš dom će donijeti ovaj recept za Gelattu s jabukama.

Vikendom obožavamo praviti neki kolač kojim ćemo razveseliti sve članove obitelji, a jesen je često rezervirana upravo za slastice s jabukama. Nedavno smo naletjeli na divan Instagram profil @iwaiva iza kojeg stoji blogerica Iva i odmah nas je privukao ovaj recept. Moramo vam priznati da smo ga odmah morali isprobati tako da odgovorno tvrdimo da je savršen. Ivi hvala na na inspiraciji i na divnom receptu.

View this post on Instagram

A post shared by Iva Š. (@iwaiva)

Recept pogledajte u nastavku.

Tijesto:

  • 250g oštrog brašna (al može i glatko)
  • 125g maslaca (sobna temperatura)
  • 1 jaje
  • 60g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žlica vrhnja

Nadjev:

  • 5-6 jabuka
  • 1 vanilin šećer
  • Cimet

Za premazivanje:

  • Jaje
  • Malo šećera

PRIPREMA:

  • Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite rukama, samo nemojte predugo mijesiti. Po potrebi dodajte još malo brašna ili vrhnja
  • Pustite tijesto da odmori u frižideru dok narežete jabuke na tanke ploške.
  • Razvaljajte tijesto u krug.
  • Jabuke poslažite gore na sredinu kruga, samo ostavite praznog prostora dva prsta do ruba. Pospite po jabukama vanilin šećer i cimet.
  • Prebacite rubove preko jabuka.
  • Rubove premažite razmućenim jajetom i pospite šećerom.
  • Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.

Mi smo na toplu gelattu dodali kuglicu sladoleda od vanilije i kombinacija nas je oduševila.

Moglo bi vas zanimati:5 recepta za energetski zimski smoothie

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!