Ako dolazite u Beč, na svoju listu svakako stavite poznatu slastičarnicu Demel

by Inga Marić

Bez da smo se unaprijed odlučile kamo ćemo, spontano se dogodio ulazak u dobro poznatu slastičarnicu Demel.

Mnogo toga se mijenjalo otkako sam posljednji put bila tamo, prije desetak godina. Izgubim volju kada vidim nepregledan red ljudi koji čekaju doživljaj.

Ali s razlogom, Demel nije samo kafić, već i kulturno iskustvo s vjekovnim pekarskim umijećem. Svatko si želi osigurati da ga srce Beča vrati u prošlo doba, svatko bi rado kušao delikatese koje su nekada s užitkom konzumirali najpoznatiji povijesni likovi Austrije. Jasno je kao dan i drago mi je da ljudi još uvijek cijene ovakva mjesta.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Demel K.u.K. Hofzuckerbäckerei (@demel_wien)

Demel je jako unaprijedio svoju priču, oduševljena sam. Veliki prozori ne služe samo kako biste mogli vidjeti unutrašnjost ove poznate bečke kavane, kako je to bilo prije, nego iza njih stoje ljudi, stvarni ljudi koji na licu mjesta prave dobro poznate slastice koje je moguće je uzeti za van. Odličan marketinški trik, bez greške. Još ako tomu dodate dizajnerski lijepo osmišljenu ambalažu, nezaboravna priča s poznatim imenom dostupna svakome.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Demel K.u.K. Hofzuckerbäckerei (@demel_wien)

Za Demel je poznato da još od 1786. godine održava status carske pekarnice, s poznatom Sachertortom, Kaiserschmarrnom i brojnim tortama koje imaju u ponudi. Njihova ideja je da posjet kavani treba biti događaj – mjesto koje poziva na zadržavanje, opuštanje i bijeg od svakodnevice na neko vrijeme. Mogućnost da uživo gledam stvarne ljude kako stvaraju simfoniju okusa i radosti za nepce natjerala me da se divim svemu onome što je čovjek kadar napraviti.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Demel K.u.K. Hofzuckerbäckerei (@demel_wien)

U izlogu zadivljujuća umanjena i slatka verzija bečke katedrale (Vienna´s St. Stephen´s Chatedral) koja je kreirana ručno od slastičara koji radi u Demelu… Za ovo remek djelo trebalo mu je 120 radnih sati I 55 kg šećerne glazure i tijesta za medenjake.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Demel K.u.K. Hofzuckerbäckerei (@demel_wien)

Oduševljena proučavam i fotografiram, naravno da se radi o umjetnosti – napominjem se.

Ovoga puta, klasika turistički, nastavljamo dalje jer red je i dalje predug, ali posjet je bio itekako inspirativan, a fotografije neka vam same pričaju priču o tome zašto ne bi bilo uredu doći u Beč, a ne doživjeti iskustvo ispijanja kave na bečki način.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Demel K.u.K. Hofzuckerbäckerei (@demel_wien)

Moglo bi vas zanimati i: Ušetali smo u jedan od najluksuznijih hotela u Beču koji krije nezaboravno mjesto za savršeno i mirno poslijepodne uz kavu ili čaj

Tekst: Inga Marić

Foto: Inga Marić

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!