Masna koža ljeti: držite je pod kontrolom uz ova 4 savjeta

by Vjera Pađen
masna_koza_slowage365

Ljeto je period koji bi trebao biti bezbrižno razdoblje gdje se ne brinemo o masnoj koži i kožnim problemima. Kako biste smanjili sjaj i masnoću kože, istražili smo nekoliko opcija, a vi odaberite onu koja vam najviše odgovara. Ne dajte da vam sitnice poput ove pokvare period predviđen za opuštanje i zabavu. Masna koža ljeti ne treba biti bauk. Donosimo praktične savjete kojima ćete ju držati pod kontrolom.

Zamijenite tekući puder s mineralnim tvrdim puderom

Tekući puderi upijaju se u gornje slojeve kože, no, masna koža dodatno luči sebum a to uglavnom rezultira nezgodnim sjajem lica. Puder u prahu odličan je izbor za masnu kožu jer mineralne formule daju lagan make-up. Drugim riječima, mineralna šminka bolja je za masnu kožu. Našu preporuku za mineralni puder potražite ovdje.

masna_koza_slowage365_3

Za dnevnu njegu koristite serum

Možda ste primijetili da vam koža postaje masnija od jutra do podneva. Ne birnite, to nije ništa čudno. Od trena buđenja, vaš sebum se povećava, a dostiže svoj vrhunac u podne. Taj ciklus iskoristite tako da ubacite korištenje seruma u svoju jutarnju rutinu.

Koristite mineralnu zaštitu od sunca

Kreme za sunčanje štite vašu kožu od UV oštećenja na dva načina. One apsorbiraju energiju UV zraka i reflektiraju UV zrake dalje od kože. Mineralne kreme za sunčanje uglavnom djeluju po drugom mehanizmu. Također, mineralne kreme za sunčanje imaju nekoliko osnovnih sastojaka, od kojih je jedan cinkov oksid koji djeluje i kao blago adstrigentno, što znači da isušuje dio sebuma koji vaša koža prirodno stvara.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IP (@ivana.pirizovich)

Ne zaboravite na piling!

Masna koža prirodno odbacuje loše stanice sporije od normalnog tipa kože. Normalna stopa eksfolijacije kreće se između dvadesetpet i trideset dana za jedan cjeloviti ciklus. Kada se ovaj ciklus uspori, koža postaje sklona lomljenu. Također će vjerojatno izgledati vrlo masno jer se mrtve stanice kože prilijepe za sebum. Povećajte piling tretmane tijekom ljetnih mjeseci.

masna_koza_slowage365_2

Moglo bi vas zanimati: 6 grešaka kojima morate reći stop kako biste spriječili ispadanje i pucanje kose

Tekst: Slowliving.hr

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti