3 najčešće pogreške u njezi kože zimi i savjeti kako ih izbjeći

by Vjera Pađen

Zimi koža zahtijeva posebnu njegu ne samo zbog utjecaja hladnoće i vjetra, nego i grijanja koji ju dodatno isušuje. Kao rezultat izloženosti svim tim vanjskim utjecajima javlja se perutanje, hrapavost i preosjetljivost kože, a naposljetku i pucanje. Kako biste izbjegli osjećaj neugodne suhoće na koži lica, tijela i ruku, ali i na vrijeme dali svojoj koži potrebnu hranu i vlažnost, saznali smo koje su to tri najčešće greške koje ponavljamo kada je u pitanju njega kože u zimskim mjesecima i kako ih spriječiti.

 

Umivanje vrućom vodom

Iako nam vruća voda u ovim hladnim danima doista odgovara, potrebno ju je izbjegavati. Vruća voda smanjuje prirodnu razinu ulja na koži i time potiče dodatno sušenje kože. Tijekom zimskih mjeseci, preporučuje se izbjegavati proizvode na bazi sapuna i proizvode koji puno pjene, jer potiču isušivanje kože. Prilikom odabira proizvoda potrebno je obratiti pažnju na sastav, te odabrati one koji sadrže bogata biljna ulja koja će nahraniti a ne isušiti kožu. Također, nakon svakog tuširanja i umivanja potrebno je namazati kožu hranivom kremom.

 

Noćna njega

Zanemarujemo važnost noćne njege tijekom oštrih zimskih dana. Tijekom noći koži je potrebno dati bogate, hranjive sastojke, koji se razlikuju od dnevne varijante. Dok spavamo koža aktivno „radi“ te je bogata noćna njega neophodna kako bi se koža regenerirala i zadržala zdrav, svjež izgled. Preporučuje se korištenje seruma i krema bogatog, hranjivog sastava.

Piling cijelog tijela

Vrlo često zaboravljamo ovaj važan korak. Hladan zrak i nedostatak vlage uzrokuju sušenje i perutanje kože, te se odumrle stanice talože na površinu, stvarajući sloj koji ne dozvoljava prolazak hranjivih tvari i vlage. Pilingom lica i tijela osim što čistimo površinu kože, također potičemo cirkulaciju. Tijekom zimskih mjeseci preporučuje se korištenje pilinga na bazi šećera i krema, uz napomenu da treba izbjegavati pilinge na bazi soli, jer sol dodatno isušuje kožu. Preporučuje se korištenje pilinga jednom do dva puta tjedno, ovisno o tipu i potrebama kože.

 

 

Popularno: Organizirajte ukusnu večeru za prijatelje u kojoj će svi podjednako uživati

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti