Aktivnosti na otvorenom uz koje ćete se zabaviti i izgubiti kilograme

by Vjera Pađen

Zašto ne biste iskoristili ovo lijepo vrijeme i povoljnu prognozu ispred vas za malo aktivnosti? Postoji niz aktivnosti na otvorenom koje mogu pomoći da se osjećate i izgledate bolje. Ne samo da će vam pomoći izgubiti kalorije, nego su i zabavna. U nastavku vam donosimo neke od njih.

Težina je problem koji muči ljude bez obzira na dob, mjesto stanovanja ili posao. Štoviše, mogli bi reći da težina postaje sve veći globalni problem. Teretana zvuči kao jednostavno riješenje, ali ne mogu svi ići u teretanu – zbog užurbane svakodnevice rijetko tko stigne posvetiti se sebi u mjeri u kojoj zapravo zaslužuje. No, nema potrebe za panikom, ali niti za odustajanjem od gubitka kalorija upravo zato jer postoji niz aktivnosti koje se mogu trenirati na otvorenom i pomoći vam u mršavljenju. Ne samo da će vam pomoći u gubitku kilograma, već će vam pružiti i zabavu za pamćenje. Ove aktivnosti nisu monotone kao neke vježbe koje možete izvoditi kod kuće, stoga, pronađite si partnera za vježbu i krenite u akciju!

Što kažete na neke od navedenih zabavnih aktivnosti koje smo naveli – predlažemo da ih isprobate već ovaj vikend.

1. Vožnja bicikla

Biciklizam je prekrasan način sagorijevanja zavidne količine kalorija i vraćanja tijela u formu. Pomaže u povećanju broja otkucaja srca i sagorijeva masnoće. Najbolji dio biciklizma je taj što uključuje sve mišiće u tijelu kako biste postigli sjajne rezultate s problemima vezanim za kilažu. Jednostavna vožnja može sagorjeti do 300 kalorija na sat, dok energičnijim okretanjem pedala može sagorjeti gotovo 600. Ako vas zanima više o biciklizmu, kliknite ovdje.

2. Rolanje

Rolanje je aktivnost koja pruža malo opterećenja na zglobove i zahtijeva da se nogama potisnete prema naprijed. Stalno bavljenje rolanjem dobro će djelovati na vaš organizam i imaju mnoge zdravstvene prednosti, poput sagorijevanja kalorija i  poboljšanja krvne slike. Nudi zabavnu i učinkovitu opciju vježbanja za one koji ne ne vole trčanje (a takvih ima, zar ne). Rolanjem gubite gotovo 700 kalorija po satu.

3. Tenis ili badminton

Da, možete igrati tenis ili badminton i trošiti kalorije. I ne, to ne treba biti provesionalni teren, dovoljno je da nađete dovoljno prostranu livadu i krenete trošiti kalorije. Jeste li znali da vam zapravo ova aktivnost pomaže sagorijeti više kalorija od jednog treninga zumbe? Za vrijeme bavljenja sportom gradi se snaga mišića i tijela. Štaviše, pomaže vam istodobno poboljšati i aerobnu i anaerobnu kondiciju. Dakle, na zabavan način pomiješajte zabavu s kondicijom i riješite probleme s kilogramima.

I? Što birate?

Moglo bi vas zanimati: Brzi jutarnji trening prije tuširanja

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti