Valovi u kosi – frizura za kojom žudimo, a nije ju teško napraviti

by Anđela Sabranović
valovi u kosi

Ima nešto posebno u frizurama koje izgledaju ležerno i jednostavno, onako kao da se niste puno trudili oko njih. Takve frizure su karakteristične za Francuskinje koje su poznate po naizgled ležernom stilu. Taj stil uključuje isto takve frizure uz koje one uvijek izgledaju tako chic. Sve dame koje inače imaju valovitu kosu, mogu povrditi kako njihove lokne najbolje izgledaju poslije kupanja u moru.

Srećom, valovi u kosi mogu uz nekoliko jednostavnih trikova ostati s postojani i u svakodnevici, pa tako možete s godišnjeg ponijeti dašak morske opuštenosti.

Ti valovi u kosi koje nazivamo beach waves su posljednjih godina jedna od najtraženijih frizura, ali s razlogom jer su toliko efektni, a opet toliko ležerni. Ono što će vam trebati je pegla za kosu ili figaro te slani sprej.

U nastavku vas očekuju dva tutorijala koji će vam biti od pomoći, ali i prijedlog sredstava koja možete koristiti za bolji učinak.

Valovi u kosi uz slane sprejeve

Slani sprejevi sadrže sol, ali i sastojke koji će kosu učiniti mekanom i njegovanom. U nastavku smo izdvojili 3 spreja koja će vaša kosa jednostavno obožavati.

 

Wave Spray, OUAI
Sachajuan Ocean Mist Sea Salt Spray
Tigi Bed Head Queen Beach Salt Spray

Kada na vlažnu kosu nanesete ove sprejeve, možete rukama oblikovati valove i ostaviti kosu da se prirodno osuši.

Moglo bi vas zanimati i: Ljetna manikura – imamo 10 prijedloga

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti