Tko kaže da je ljeto gotovo? Iskoristite tople dane i uživajte u ovim hrvatskim aquaparkovima!

by Dalida Tomek

Jeste li znali da se u Hrvatskoj nalazi aquapark koji je na drugom mjestu najboljih vodenih parkova u Europi? Aquaparkovi nude niz zanimljivih sadržaja, od onih zabavnih preko adrenalinskih pa sve do opuštajućih. Idealan su odmor za cijelu obitelj, a u nastavku izdvajamo neke aquaparkove u Hrvatskoj u kojima možete uživati. Stoga, uronite s nama u ovu zabavnu avanturu!

AQUAPARK DALMATIA

Aquapark Dalmatia prvi je dalmatinski vodeni park. Brojni tobogani, mlaznice, vodopadi i prskalice samo su jedan dio zabavne avanture koja vas očekuje u ovom aquaparku. Jednako će uživati i veliki i mali gosti, a cijeli prostor je konstantno pod nadzorom stručnih i kvalificiranih spasitelja. Aquapark može ugostiti 1000 ljudi, a s ulaznicom uz cjelodnevnu vodenu avanturu dobivate i ležaljke, suncobrane, tuševe i prostore za presvlačenje. Osvježenje možete pronaći i u snack baru koji, izmeđuostaloga, nudi i sladolede iz domaće proizvodnje. Uživati možete u jacuzzijima, a tu su i atrakcije kao što je lazy river, odnosno lijena rijeka niz koju se polagano možete spuštati na velikim prozirnim kolutima. Nadalje, aqua rain fortress kao najviša točka aquaparka i vodena tvrđava na 13, 5 metara visine na kojoj je smještena velika bačva koja svoj sadržaj svako nekoliko minuta prolije po svima koji se zateknu ispod nje. Tu su i plitki bazeni, prskalice i tobogani koji su na poseban način osmišljeni i prilagođeni djeci.

AQUAPARK PALEO PARK

Aquapark Paleo Park ukratko možemo opisati kao zabavni park u kojem putujete natrag kroz vrijeme. Paleo Park, vodeni i edukativni zabavni park, nalazi se na mjestu arheološkog nalazišta na Balama u Istri, a u njemu se može doznati koji su dinosauri obitavali na ovom području, zabaviti se uz animatore te opustiti na bazenima ili proslaviti neke posebne prilike. Veselje u Paleo Parku je zagarantirano, a profesionalni animatori organiziraju aktivnosti za najmlađe. Osim zabave posjetom ovom aquaparku djeca imaju priliku i proširiti svoje znanje. Otkrivaju čime su se dinosauri hranili te usvajaju cjelokupni proces evolucije života na Zemlji. Osim toga, u pješčanicima se izbliza mogu promatrati i prave kosti dinosaura koje su pronađene na ovom istarskom području. Dok se djeca zabavljaju odrasli se mogu opustiti na sunčalištu, uživat u bazenu ili se počastiti u nekom od ugostiteljskih objekata.

AQUAPARK ISTRALANDIA

Ovaj višestruko nagrađivani aquapark uvršten je na drugo mjesto najboljih vodenih parkova u Eurpi, a u svjetskom poretku drži šesto mjesto što ju čini posebno privlačnom destinacijom, kako djeci tako i odraslima. Smješten je u šumovitom zaleđu Novigrada te je udaljen svega pet kilometara od obale, a osmišljen je za cjelodnevni boravak uz bogati animacijski program, sportske turnire i aktivnosti dok su gostima na raspolaganju i brojni ugostiteljski objekti. Tu je i najveći bazen s umjetnim valovima u ovom dijelu Europe te najviši tobogan u Hrvatskoj koji je visok 27 metara. Među tobogana svatko će pronaći svoga favorita, bilo da volite adrenalinsko spuštanje, brzo spuštanje u pari ili pak lagani spust s vizualnim efektima. Aquapark Istralandia namijenjen je obiteljima s mlađom i starijom djecom koja će uz dozu adrenalina i zabave uživati i na velikom dječjem bazenu s gusarskom lagunom. Istralandia je, uz pjena party, sportske turnire, zumbu, igraonice i mađioničarske nastupe pravi izbor i za ljubitelje sporta i animacije.

AQUAPARK ČIKAT

Aquapark Čikat prvi je hrvatski aquapark na otoku, a smjestio se na Malom Lošinju. Nalazi se u kampu Čikat, u srcu borove šume, i pravi je raj za opuštanje u kojemu može uživati cijela obitelj. Koncept aquaparka podijeljen je u tri zone. Prva od njih se odnosi na zdravlje i zona je to s bazenima i fitness prostorom. Sljedeća je usmjerena na zabavu te uključuje rekreacijski bazen za odrasle s pool barom i hidromasažnim sadržajima. Treća zona jest zona zabave s vodenim atrakcijama, toboganima za djecu i dječjim bazenima. Područje između zona za odmor i zabavu namijenjeno je za održavanje različitih zabavnih programa.

Moglo bi vas zanimati: Vikend enogastro izlet: Međimurje tak’ si lepo zeleno

Tekst: Ana Carević

Foto: privatna arhiva

Možda će vam se svidjeti