Super čokoladni bezglutenski kolač s kruškama idealan za nedjeljni ručak

by Anđela Sabranović

Ono što ovaj desert čini tako poželjnim gostom našeg vikend menija upravo je činjenica da se priprema lako i brzo, a donosi puno toga! U savršenim slatkim zalogajima uživat će svi ukućani, a sočni biskvit u društvu omiljenog sezonskog voća i čokolade idealno je društvo i uz kavu i uz čaj. 

 

 

 

Sastojci:

100 g tamne čokolade (70%)
110 g maslaca na sobnoj temperaturi
110 g smeđeg šećera
4 jaja
150 g orašastih plodova, sitno naribanih
40 g kukuruznog brašna
30 g kakao praha
1 žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
50 ml mlijeka
3 kruške srednje veličine

 

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Stavite čokoladu i mlijeko u posudu i iznad lonca s kipućom vodom te miješajte dok se ne otope. Maknite s vatre i ostavite da stoje na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohlade, ali je smjesa još uvijek tekuća.

U mikseru tucite maslac i šećer dok ne postanu kremasti. Postupno dodajte jaja i dobro istucite da se sjedine. Dodajte čokoladu, lješnjake, kukuruzno brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Miksajte dok se dobro ne sjedini.
Ulijte tijesto u kalup za pečenje kolača koji ste prethodno namastili ili posuli pod dnu usitnjene orašaste plodove kako se smjesa ne bi zalijepila. Umetnite kruške duboko u tijesto.
Pecite oko 40-45 min, a uz čačkalicu provjerite je li smjesa dovoljno pečena. Ohladite kolač u kalupu za pečenje 15-20 min prije nego što ga okrenete na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte!

 

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest

 

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!