Što podočnjaci govore o našem zdravlju i kako ih se riješiti?

by Anđela Sabranović

Danas više nego ikad žene muku muče s tamnim podočnjacima i sve se više govori o “čarobnim” korektorima koji ih mogu prekriti. No, umjesto da se fokusirate na prekrivanje, najprije analizirajte razloge zbog kojih se podočnjaci javljaju.

Alergija

Kada imate alergijsku reakciju, vaše tijelo oslobađa histamine, što može prouzrokovati svrab i crvenilo u očima.
To bi vas moglo dovesti do trljanja očiju, povećavajući iritaciju, oticanje i pojavu tamnih krugova.

Nedostatak željeza u organizmu

Tamni podočnjaci često ukazuju na manjak željeza u organizmu te ako se mučite s njima svakako provjerite njegovu razinu.

Umor i neispavanost

Tamni podočnjaci su prvi signal velikog umora i neispavanosti. Često nedostatak sna ne doživljavamo ozbiljno, ali ako smo kroz duže vrijeme neispavani podočnjaci će postati najmanji problem.
Manjak sna ozbiljno narušava naš imunitet, usporava rad mozga, uzrokuje probleme s kožom, utječe loše na raspoloženje te čak može izazvati depresiju.

Genetika

Ljudi koji genetski imaju tanju kožu ispod očiju prirodno imaju i vidljivije podočnjake. Još je jedna stvar koja uzrokuje podočnjake je hiperpigmentacija, odnosno stanje u kojem koža ispod očiju producira više melanina, zbog čega je tamnije boje. To se obično očituje kod tamnoputih ljudi.

Sada kada znate razloge pojavljivanja podočnjaka, vrijeme je za načine uz kojih ih se možete riješiti.
Pronašli smo video poznate dermatologice dr. Shereene Idriss koja savjetuje kako se riješiti tamnih kolutova.
Ona smatra kako je nemoguće pouzdati se u jednu čudotvornu kremu jer postoji jako puno različitih razloga te jedno rješenje možda ne vrijedi za druge.

Kada ipak trebate brzo rješenje i kreme ne djeluju dovoljno brzo i učinkovito, uvijek možete podočnjake jednostavno prekriti dobrim korektorom. Nedavno smo pisali o korektoru uz koji podočnjaci nestaju u trenutku.

Za kraj, zapamtite kako su i podočnjaci zapravo mali znaci uzbune koji nas upozoravaju da usporimo i slušamo više svoje tijelo.

Moglo bi vas zanimati: Ove godine na vrijeme pripremite svoje božićne poklone!

Tekst: Anđela Sabranović

Video: YouTube

Možda će vam se svidjeti