Kožu za sunce moramo pripremiti izvana, ali i iznutra

by Anđela Sabranović

Pomislite li nekad koliko je ustvari neobično što kada govorimo o nježi kože nekako najprije pomislimo na proizvode koje nanosimo na nju, zaboravljajući na ono što je najvažnije, a to je njega iznutra? Naša koža je zapravo odraz našeg zdravlja ili bolesti iznutra jer je upravo ona i naš najveći organ koji nas štiti od vanjskih utjecaja.
Budući da nas samo zdrava i cjelovita koža može štititi od štetnih UV zraka, jako je važno prije izlaganja suncu posvetiti joj dodatnu pažnju.
Jedan od najboljih načina održavanja zdravlja kože je optimalan unos vitamina i minerala jer njihov poremećaj može značajno narušiti biološku funkciju kože. Srećom danas postoje odlični dodatci prehrani koji nam u jednoj kapsuli ili tableti mogu nadoknaditi sve vitamine i minerale koji su značajni za zdravlje naše kože.
U nastavku smo izdvojili nekoliko prijedloga za dodatke prehrani uz koje priprema kože za sunce dobiva jednu potpuno novu dimenziju.

Dermalogica Skin Ultimate

Snažna kombinacija pet super dodataka sadržava nutrijente koji omogućuju održavanje predivne kože i kose. Sadrži biljne hranjive tvari, važne masne kiseline, astaksantin, vitamine koji uključuju vitamin A za normalnu i zdravu kožu, biotin za održavanje normalne kose te koenzim Q10 i ekstrakt borove kore.
Za zdravu kožu zaduženi su vitamin A i D, omege 3 i 6 i 7 antioksidansa.

Dermalogica Skin Youth Biome

Skin Youth Biome jedinstvena je kombinacija pomno odabranih bakterija čiji metaboliti izravno utječu na zdravlje kože. Svaka dnevna doza sadržava pet milijardi aktivnih kultura četiri znanstveno potvrđena soja koji ciljano podupiru imunosni sustav i čuvaju organizam od starenja. Dodatak vitamina C potiče stvaranje kolagena.

Zona Vital Skin, hair & nails kapsule

Dodatak prehrani ZONA VITAL Skin, hair & nails kapsule namijenjen je očuvanju sjajne i bujne kose, podatne kože te čvrstih, nelomljivih noktiju.
Sadrži cink, selen, biotin, vitamin A, B 2 i niacin, a sve to u kombinaciji snažno doprinosi održavanju zdravlja kože, kose i noktiju.

Ducray Anacaps tri-ACTIV kapsule

Ove kapsule sadrže osnovne hranjive tvari za održavanje zdrave kose. Sadrži biotin koji doprinosi održavanju normalne kose i kože, te niacin koji doprinosi održavanju normalne kože.

Kolagen shot 10 000 

Kolagen shot je novi, super koncentrirani anti-aging dodatak prehrani za cjelokupnu njegu kože, jačanje kose i noktiju te čvršće kosti i gibljivije zglobove. Sadrži riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena.

Solgar Skin, Nails And Hair Formula

Solgar Skin, Nails And Hair Formula sadrži aminokiseline, prah crvene alge, MSM, cink, bakar i vitamin C. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože. Cink doprinosi održavanju normalne kose, kože i noktiju. Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose i kože. Pogodno za vegane. Bez šećera i soli.

Proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja.

MiVita koža, kosa, nokti

MiVita koža, kosa, nokti sadrži vitamine B2, B3, C, beta karoten, jod i cink koji doprinose održavanju normalne kože. Biotin, selen i cink doprinose održavanju normalne kose i noktiju. Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose i kože.

Almagea Shine On +

Shine On+ je dodatak prehrani s patentiranom mješavinom sastojaka Keranat™ i SkinAx2 ™ koji uz ostale vitamine i minerale doprinose zdravlju i ljepoti kose, kože i noktiju.

Moglo bi vas zanimati i: Serum za lice valja koristiti tijekom cijele godine jer hidrira kožu

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: dermalogica, webljekarna.vasezdravlje.com

Možda će vam se svidjeti