Uštedite novac i napravite pedikuru doma uz ovih 6 savjeta

by Anđela Sabranović

Njegovana stopala su toliko ženstvena, ali nažalost tijekom zime su često zanemarena te su prve zrake proljetnog sunca poput malog alarma koji nas podsjeća da je vrijeme da im posvetimo malo pažnje. Bliži nam se i vrijeme kada ćemo napokon nositi omiljene sandale, ali da bismo u njima koračale samouvjereno potrebno je najprije pripremiti stopala. Uz ovih 6 koraka pedikura doma postaje tako jednostavna. U nastavku vas očekuje više detalja.

Uklanjanje starog laka
Prvi korak pedikure je naravno uklanjanje starog laka za nokte. Uvijek birajte uljni odstranjivač bez acetona kako ne biste dodatno isušili i dugoročno oštetili površinu nokta.

Kupka s eteričnim uljem
Poznato je kako eterična ulja lavande i čajevca djeluju antibakterijski, a odlična su i u borbi protiv gljivica. Svako dodajte nekoliko kapi u svoju kupku. Kako biste se dodatno opustili, pustite si opuštajuću glazbu i stavite masku na lice

Uklanjanje grube kože
Ovo je korak kod kojeg jako puno ljudi griješi jer biraju preagresivne strugalice sa žiletom i tako dugoročno čine više štete nego koristi. Koža voli nježan pristup te bi dobar izbor bile velike turpije kojima ćete blago odstraniti grubu kožu. Poslije toga možete napraviti i piling.

Rezanje noktiju
Kod rezanja noktiju pravila su jednostavna. Uvijek ih režite na ravno, a krajeve doradite turpijom. Tako neće dolaziti do urastanja. Zatim višak kože potisnite drvenim štapićem.

Lakiranje
Kako bi vaši nokti bili zdravi i njegovani, za početak nanesite sloj laka za jačanje noktiju. Poslije njega pažljivo nanesite dva sloja laka u boji i čekajte dovoljno dugo da se lak osuši.

Hidratacija
Posljednji korak koji je jako važan je hidratacija. Danas možete pronaći bogate maslace koji su prilagođeni upravo zahtjevnoj koži stopala te vam predlažemo da jedan takav i odaberete. Također, idealno bi bilo da svaku večer prije spavanja nanesete taj isti maslac na stopala i vaša sljedeća pedikura će biti puno jednostavnija jer će koža stopala biti dovoljno nahranjena. Ovdje smo pisali i o našim preporukama krema za njegu stopala.

Nadamo se da ćete uživati u svom malom spa tretmanu. 

Moglo bi vas zanimati i: Maske za lice u prahu – što su i zašto ih volimo

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: iStockphoto, Unsplash

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!