Ovog ljeta izađite iz rutine i ručajte pod slapom!

by Dalia Žmegač-Kunić

Ručak već odavno nije rezerviran samo za blagovaonicu i kućni stol. Moderna vremena ostavljaju tako malo vremena za trenutke kao što je zajedničko objedovanje obitelji. No, ovo ljeto vam donosi priliku da izađete iz takve rutine i uz istinski downshifting isprobate iskustvo ručanja pod slapom. U nastavku pronađite više detalja.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Waks (@jessicawaks)

Jedinstveno iskustvo spoja gastronomije i slow livinga

Pravi spoj slow livinga i svjesnog uživanja u hrani ovog ljeta možete pronaći u iskustvu objedovanja pod slapom. Naime, Roški slap je poznat kao jedan od najljepših u Nacionalnom parku Krka, a dodatnu posebnost donosi mu prilika da uz njega ručate u sklopu seoskog domaćinstva Kristijan.

Ovo nezaboravno iskustvo nudi istinsko uživanje u bogatstvu prirodnih ljepota i priliku da se dodatno povežete s prirodom naše zemlje. Uz vodu koja pada niz stjenovite formacije stvarajući pritom osvježavajuću maglicu i nezaboravan zvuk žubora rijeke, pronaći ćete nužno osvježenje i otpustiti svu napetost i nakupljeni stres.

Gdje se nalazi i što nudi seosko domaćinstvo Kristijan

Ovo obiteljsko agroturističko mjesto smješteno je u mlinici staroj preko 600 godina, a udaljeno je od Šibenika samo pola sata vožnje automobilom. Seosko domaćinstvo Kristijan poznato je po tradicionalnim dalmatinskim zalogajima pripremljenim od svježih, lokalnih namirnica, poput plata sa domaćim pršutom i sirom.

Autentično gastronomsko iskustvo namijenjeno je svima koji vole otkrivati skrivene bisere naše zemlje i prisjetiti se koliko je bitna jednostavnost u svakodnevici. Nakon istraživanja predivnog Nacionalog parka Krka, ovo je mjesto na kojem ćete poželjeti odmoriti svoje umorne noge i okrijepiti se uz nezaboravan doživljaj ruralne atmosfere u srcu prirode.

View this post on Instagram

A post shared by E v a (@all.around.byeva)

Što još treba imati na umu?

Ono na što trebate pripaziti prilikom dolaska je činjenica da na ovom mjestu možete uživati isključivo uz ulaznicu za Nacionalni park Krka, a budući da su stolovi koji su smješteni na vodi jako traženi, trebali biste napraviti prethodnu rezervaciju.

Budući da se na ovom području može uživati i u dugoj biciklističkoj ruti, za one željne aktivnijih avantura kroz Nacionalni park, u sklopu karte za organiziranu biciklističku turu može se dobiti gratis traženi „stol u vodi“. Neka upravo ovo bude poticaj da u svoj život unesete malo izlaska iz sigurne zone i uživate u novom iskustvu koje će vas obogatiti na svim razinama.

Istražite dalje: Ljuljačke na jadranskoj obali ne prestaju biti atrakcija, a s ovih se pruža najljepši pogled

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pexels, Instagram

Naslovna fotografija: @hubi.and.the.gang

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!