Ovo su omiljeni family friendly hoteli na području Istre i Kvarnera

by Dalia Žmegač-Kunić

Često u šali imamo prilike čuti, kako je istarska regija toliko posebna u svakom smislu da bi mogla biti čak i republika za sebe. Doživljaji koje Istra nudi svojim posjetiteljima mnogo su više od travel avanture jer bogatstvo prirodnih ljepota, znamenitosti i gastronomske scene čine ju u najmanju ruku nezaboravnom destinacijom. Ukoliko ste ovog proljeća u potrazi za savršenim mjestom na obiteljski odmor, pogledajte naše prijedloge family friendly hotela na području Istre.

Family hotel Amarin, Rovinj

Ovaj predivan hotel slovi kao najtraženije mjesto u cijeloj Istri kada je zabava i opuštanje najmlađih članova obitelji u pitanju, ali ni potrebe roditelja također nisu zanemarene. Resort Amarin nalazi se nekoliko kilometara izvan gradske jezgre Rovinja, na poluotoku koji nudi neponovljiv pogled na Rovinj. Da se radi o neponovljivom konceptu obiteljske hotelske ponude moguće je prepoznati po samo nekoliko zanimljivih značajki poput jedinstvenog Amarin Kids Kluba koji nudi školu za male sirene, upravljanje dronom ili lego robotike, zatim prostranih obiteljskih soba te wellness & spa zone za djecu. Od posebnih usluga, ovaj hotel nudi i babysitting, opremu za bebe, dječji bife i baby kutak i interaktivnu igru na zidu u sobama. Jedno je sigurno, ukoliko odaberete ovaj hotel za svoj obiteljski odmor, bez obzira na doba godine, zabava i najzanimljivije uspomene su zagarantirani.

Valamar Bellevue Resort, Rabac

Ako želite bezbrižan proljetni odmor, to je moguće i uz djecu, ako pođete put Rapca gdje se nalazi fantastičan Valamarov Bellevue Resort. Tik uz šljunčanu plažu, ovaj hotel očarat će vas divnim pogledom na kvarnerske otoke, odličnom ponudom bazena za sve uzraste te Maro World aktivnostima u prostoru od 1500 m2 namijenjenom obiteljskoj zabavi. Mnogi hoteli nude odvojene dječje radionice kako bi za to vrijeme roditelji mogli uživati u nekim drugim hotelskim aktivnostima, a Valamar Bellevue Resort u fokus stavlja zajedničke obiteljske aktivnosti. Ponekad se čini da smo zaboravili što znači pravi obiteljski odmor i zabava, a u ovom hotelu ćete se definitivno prisjetiti uz posebno dizajnirane igraonice s igraćim konzolama, kazalište, obiteljske igraonice i Maro vrt koji nudi poduku o vrtlarenju. Uz sve to, ovaj hotel ponudit će vam i kino projekcije crtića i obiteljskih filmova u zatvorenom kinu.

Valamar Tamaris Resort, Poreč

Još jedan Valamarov as u rukavu kada je obiteljski odmor u pitanju jest hotel Tamaris u Poreču. Naime, Valamarova maskota, račić Maro i na ovoj lokaciji podržava koncepte Super Maro za djecu do 12 godina i Teen za tinejdžere. Uključuje vrhunski opremljene dječje igraonice te zabavni i edukativni program za djecu svih uzrasta. Maro play zona na otvorenom, ovog proljeća u Tamarisu može obogatiti iskustva vašeg djeteta otkrivanjem adrenalinske staze i edukativnog eko kutka. Maro Baby Club namijenjen je opuštanju i druženju roditelja s djecom 0-3 godine.

Amadria Park Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta, Opatija

Odmor s djecom zaista u većini slučajeva ne može biti odmor u pravom smislu, ali način na koji punimo baterije u obiteljskim hotelskim oazama zaista nam može donijeti nevjerojatna iskustva i pozitivne osjećaje koje ćemo pamtiti cijeli život. Hotel Grand 4 Opatijska Cvijeta, osim standardnih vodenih atrakcija i game rooma, te nevjerojatne privlačnosti Opatije kao grada, ovog Uskrsa donosi posebno zanimljiv repertoar za najmlađe poput doručka i fotografiranja s Uskršnjim zekom te uzbudljive potrage za pisanicama. Kada je obiteljsko putovanje u pitanju, dječja radost je nešto čemu svi posebno težimo i nastojimo im pružiti.

Neovisno o vašim preferencijama i potrebama, Istra može ponuditi mnoštvo opcija za obiteljski odmor iz snova. Na vama je samo odabrati lokaciju na kojoj ćete moći uzeti zasluženu proljetnu pauzu i uživati u blagodatima svoje obitelji i nezaboravnom iskustvu za sve članove obitelji.

Moglo bi vas zanimati i: Uskrs bez stresa i pretjerivanja ipak postoji. Odlučili smo vam dočarati kako Uskrs dočekati u zajedništvu i veselju

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Booking.com

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!