Ovo su manje poznate plaže na samo dva sata vožnje od Zagreba

by Dalia Žmegač-Kunić

Iako možda mislite kako ste većinu toga na jadranskoj obali već vidjeli, osobito na sjevernom dijelu Jadrana koji je većinski omiljena destinacija Zagrepčanima, činjenica je da ipak postoje brojni skriveni dragulji na plažama koje turisti još uvijek nisu otkrili.

Crikvenica i Opatija mnogima su najdraže destinacije za ljetovanje, osobito jer su i među najbližima Zagrebu, no tamna strana medalje može biti kada usred sezone ova lijepa središta preplave turisti, a vi na krcatim plažama često ne pronađete željeno mjesto u hladu. Međutim, čak i u jeku sezone moguće je pronaći mir na obali, ako pametnije birate lokacije za odmor.

Upravo zato donosimo popis manje razvikanih plaža koje čine skrivene dragulje Jadrana idealne za mirniji odmor i opuštanje. Istražite ih u nastavku.

Popis manje poznatih plaža bez gužve

Plaža Uvala Scott

Krčki most mjesto je kojim ste zasigurno već mnogo puta prošli, no malo tko zna da se malo prije njega u samom podnožju krije mala plaža koja nudi pogled na ovu veličanstvenu građevinu. Uvala Scott maleno je mjestašce u blizini Kraljevice koje nudi mirno utočište za uživanje uz more. Okružena zelenilom i stijenama koje nude prirodni hlad, ova plaža može biti pravo otkriće za sve koji ne vole gužvu i šušur na razvikanim plažama obalnih gradova.

Plaža Klančac

Ova se zanimljiva mala plaža nalazi u gradiću smještenom 20-ak kilometara udaljenosti od Opatije, a njena je posebnost neobična pozicija u podnožju litice. Prekrasna šljunčana plaža okružena je strmim stijenama i kristalno čistim morem te ne nudi nikakve sadržaje ni ugostiteljske objekte, što ju čini idealnom za sve koji su u potrazi za uživanjem u čistoj prirodi. Iako je usred sezone teško da će na njoj biti malo ljudi, ipak je se isplati vidjeti i doživjeti njene čari.

Plaža Uvala Slana

Na samom kraju mjesta Selce pronaći ćete plažu Uvala Slana koja nudi mnoštvo ugostiteljskih sadržaja, kao i onih za obitelji s djecom, ali i za one željne avanturizma, tu je ronilački centar i prilika za razne vodene sportove. Na njoj možda nećete moći uživati u potpunoj osami, ali svakako donosi priliku za bijeg od prepunih gradskih plaža.

Plaža Smokvica

U blizini Klenovice naići ćete na šarmantnu ljepoticu sa šljunčanim ulazom u more i dječjim igralištem. Ova manje poznata plaža nudi idealno mjesto za odmor s obitelji, ali i priliku da se povučete u osamu na stijenama s kojih se možete dublje povezati s morskom atmosferom i prirodnim okruženjem koje pridonosi miru i harmoniji.

Koje god odredište na kraju odabrali, uživajte u istraživanju jadranskih plaža, ali i odmoru uz koji ćete se kući vratiti punih baterija i uz mnoštvo novih uspomena.

Istražite dalje: Ovo su najljepše plaže Makarske rivijere prema izboru lokalaca

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!