Ova dva jednostavna koraka zaštiti će vaše usne tijekom hladnih mjeseci

by Vjera Pađen

Dolaskomhladnijeg vremena i naše usne su izložene vanjskim uvjetima te radi svoje osjetljivosti, sklone su pucanju i isušivanju zbog čega im trebamo posvetiti posebnu pažnju.

S obzirom na to da naše usne nemaju vlastite lojne žlijezde, konstantno im je potrebna hidratacija kako bismo spriječili pucanje i isušivanje. Razmišljajući o tome kako dodati i brigu o usnama tijekom narednih mjeseci, pronašli smo savjete stručnjaka koji naglašavaju samo dva, jednostavna ali jako bitna rituala koji će vam pomoći.

Prvi korak – hidratacija

Korištenje balzama za usne pomoći će vam u tome da vaše usne uvijek budu mekane i njegovane. Nanošenje 2-4 puta dnevno dovoljna je količina balzama za usne koja će ih nahraniti i dati im poseban sjaj. Zato uvijek imajte svoj balzam za usne pri ruci, posebice tijekom hladnih mjeseci.

Korak dva – piling

Idealno za obnovu usana, kao i uklanjanje nastale suhe kože koja se definitivno su pilinzi za usne. Piling usana jednom do dva puta tjedno zadržava mekoću usana i čini ih glatkima na dodir, a možete ga napraviti i u vlastitoj kuhinji uz par sastojaka. Važno je da piling nježno nanesete na usne, kružnim pokretima ga umasirajte, a zatim ostavite neko vrijeme i konačno isperete i posušite usne laganim tapkanjem ručnikom.

Bonus savjet

Jednako kao i svaki drugi dio tijela, važno je i da usne zaštitite uz pomoć SPF faktora. SPF može biti dio vaše dnevne kreme ili se nalaziti u vašem balzamu za usne, no važno je da ga uključite u svoju rutinu. Pored toga, pokušajte se suzdržati i ne gristi usnu. Ova navika čini usne dodatno ranjivima i suhima što traži dodatnu hidrataciju.  

Moglo bi vas zanimati: Ove hranjive tvari nećete pronaći u biljnoj prehrani

Tekst: V.P.

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti