Nosite teške pudere kako biste prekrili hiperpigmentaciju? Postoji bolje rješenje

by Anđela Sabranović

Imate zaglađeno lice bez mnogo bora, ali i dalje nosite teški make up jer želite prekriti hiperpigmentaciju s kojom ste jednostavno naučili živjeti? E pa u ovom članku bismo vas mogli razuvjeriti da je hiperpigmentacija nešto s čim se jednostavno trebate pomiriti.

Ova pojava ima negativan utjecaj na samopouzdanje osobe koja živi s njom jer se nalazi na licu, a svi znamo kako je to jedino područje koje je uvijek izloženo pogledima drugih. Zato je jako važno pronaći način da se barem umanji vidljivost hiperpigmentacije, naravno ako vam ista smeta u svakodnevnom funkcioniranju.

Kako biste se znali suočiti s hiperpigmentacijom, najprije ćemo vas upoznati s općenitim uzrocima njezinog nastanka.

Zašto i kako hiperpigmentacija nastaje?

Hiperpigmentacija nastaje zbog mnoštva razloga, ali najčešći su sljedeći:

  • Oštećenje kože suncem
  • Hormonalne promjene
  • Poremećen rad štitnjače ili bubrega
  • Genetika
  • Uzimanje određenih lijekova (npr. oralni kontraceptiv)

Postoji li rješenje?

Dakle, ono što je najvažnije jeste da najprije utvrdite razlog nastanka hiperpigmentacije, te ako je on iznutra, svakako se najprije liječite.

Što se tiče pigmentacije od sunca i okoliša, danas srećom postoje proizvodi koji je mogu značajno ublažiti.

Molekula koja proizvodi melanin, smeđi pigment odgovoran za nastajanje tamnih mrlja postaje nestabilna zbog djelovanja zagađivača iz okoliša te zbog toga nastaje više melanina.

Znanstvenici smatraju kako 20% tamnih mrlja na licu žena dolazi zbog prevelike zagađenosti područja u kojem živi.

Sve to uzeli su u obzir liječnici iz Novexperta prilikom razvoja Polifenol vodice u spreju za savršeni sjaj, koja sadrži najmoćniji antioksidans iz zelenog čaja, polifenol EGCG, kao glavni sastojak. EGCG je 8 puta jači antioksidans od resveratrola, sposoban učinkovito neutralizirati nestabilne molekule prije nego što povećaju proizvodnju melanina. Pravi je saveznik protiv tamnih mrlja.

Ova maglica je tretman koji posvjetljuje ten i uklanja tamne mrlje. Osim riječi, brojke govore same za sebe: zahvaljujući ovim aktivnim sastojcima  proizvodnja proteina protiv hiperpigmentacija povećava se za više od 30%.

Prilikom kreiranja ove maglice, liječnici su se susreli s brojni izazovima, a jedan od njih je bio taj što prirodna molekula EGCG nije jako topiva te je vrlo nestabilna. Liječnici iz Novexperta uspjeli su dobiti EGCG molekulu iz zelenog čaja koja je 30 puta topljiva i 200% stabilnija, tako da možete uživati u njegovim blagodatima kroz vodicu u spreju.

Krajnji rezultat je taj da maglica osigurava blistav ten i smanjenje tamnih mrlja zahvaljujući smanjenju oksidacije uzrokovane zagađenjem od 28%.

Prilikom ispitivanja 100% ispitanika je potvrdilo kako im je ten blistaviji poslije korištenja maglice, a uz to svi su potvrdili i kako im je ten više ujednačen.

Ono što ovaj proizvod još više čini čudesnim jeste činjenica da je 100% prirodan, hipoalergen te veganski.

Nanošenje: Zatvorite oči i raspršite vodicu kružnim pokretima 30 cm od lica. Ostavite da djeluje 10 sekundi i nježno osušite. Koristite je prije dnevne njege, poslije uklanjanja šminke i po potrebi kada se želite osvježiti.

Upoznajte korektor koji ima trajno djelovanje

Do sada ste sigurno koristili korektore koji privremeno, na nekoliko sati mogu prikriti nesavršenosti na licu. Ovaj put imate priliku upoznati dark spot korektor koji djeluje na sprečavanje nastanka hiperpigmentacijskih mrlja. Rezultati koje daje poslije 28 dana korištenja su fascinantni jer su tamne mrlje posvijetljene za 84%!

Ovaj inovativni ciljani tretman djeluje na mrlje različitih boja:

– crne i smeđe mrlje povezane s proizvodnjom melanina (izloženost suncu, stres i starenje)

– bež mrlje koje nastaju zbog nakupljanja lipofuscina (starenje)

– žute makule povezane s glikacijom (starenje i prehrana)

Korektor je namijenjen svim tipovima kože i bori se protiv svih vrsta mrlja!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NovExpert Hrvatska (@novexpert_hr)

Ovaj jedinstveni ciljani tretman također sadrži polifenole zelenog čaja uključujući EGCG.

Poslije provedenog ispitivanja čak 86% ispitanika je potvrdilo da imaju smanjenu vidljivost tamnih mrlja.

Nanošenje: 1-2 puta dnevno, nanesite korektor na tamnu mrlju i prethodno očišćenu kožu. Pričekajte 10-ak minuta pa nanesite kremu ili šminku.

Za potpuni tretman protiv tamnih mrlja, koristite ga nakon čišćenja lica s pjenom s vitaminom C, a zatim na lice nanesite Vitamin C Booster.

Dobra vijest je ta da je linija s polifenolima cijeli kolovoz na 20 % popusta samo na Novexpert web shopu.

Sada kada smo vas upoznali s ova dva inovativna proizvoda, možemo zajedno zaključiti kako doista nema razloga da hiperpigmentaciji dozvolimo da na bilo koji način utječe negativno na naše samopouzdanje.

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Novexpert, Pinterest

Možda će vam se svidjeti