Netoksični lakovi za nokte: Imamo 5 prijedloga

by Anđela Sabranović

Kako raste naša svijest o važnosti odabira clean kozmetike, tako polako iz dana u dan sve više raste i ponuda različitih proizvoda. Kada jednom doista shvatite kako sve što nanosite na svoju kožu, kosu i nokte direktno utječe na vaše zdravlje polako počinjete i proučavati etikete proizvoda. Tada shvatite koliko samo štetnih sastojaka ima u komercijalnim proizvodima koje nažalost većina ljudi koristi i jednostavno se više ne možete vratiti na staro. Srećom ta clean beauty industrija je iz dana u dan sve snažnija tako da imamo i odličan izbor različitih proizvoda te doista ni nema potrebe vraćati se na proizvode čije nam korištenje šteti.
Jedan od proizvoda o kojem mnogi ne razmišljaju je lak za nokte. Naime, kao da smo se jednostavno pomirili s činjenicom da nam lakiranje noktiju (kao i trajni lakovi i gelovi) dugoročno narušava zdravlje noktiju. Ipak, ne mora biti tako! Danas postoji sve više proizvođača koji se odlučuju praviti lakove koji ne samo da ne štete noktima nego imaju i njegujuće sastojke. Tako se se pojavili netoksični lakovi za nokte.

Formaldehid, dibutil ftalat (skraćeno DBP) i toluen su kemikalije koje se često nalaze u lakovima za nokte, a svaka od njih je nažalost izuzetno štetna za nas. Kod netoksičnih lakova za nokte često možete primijetiti oznake kao što je “7-free” i to označava da taj lak ne sadrži sedam toksičnih kemikalija koje se inače nalaze u klasičnim lakovima.

U nastavku smo izdvojili 5 brendova kod kojih smo našli zanimljive nijanse netoksičnih lakova za nokte.

J. Hannas

J. Hannas je zapravo brend luksuznog nakita, ali njegova osnivačica je velika zaljubljenica u lijepe nokte pa je tako kreirala i netoksične lakove za nokte čije nijanse ne ostavljaju mjesta za ravnodušnost. Naime, nijanse su nadahnute prirodnim elementima i naglašavaju prirodnu ljepotu ruke.

Smith & Cult

Kultni brend za nokte Smith & Cult može se pohvaliti odličnom kolekcijom lakova koji ne sadrže nikakve kemikalije. Ovo je jedan od najluksuznijih dostupnih netoksičnih brendova za nokte. Smith & Cult lakovi također su veganski. Vjerujemo kako svatko može pronaći nijansu za sebe u njihovom asortimanu. Lakovi se jako jednostavno nanose, a poznati su po svojoj dugotrajnosti.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SMITH & CULT (@smithandcult)

Zoya

Zoya lakovi ne sadrže štetne sastojke poput formaldehida, formaldehidnih smola, DBP, toluen, kamfor, trifenil fosfat (TPHP), parabene, ksilen, etil tosilamid i olovo. Prikladni su za vegane i trudnice i nisu štetni za okoliš. Sadrže color lock system koji štiti nokte i čuva ih od oštećenja.

BOURJOIS PARIS, Clean & Vegan Healthy Mix lak za nokte

Bourjois Clean & Vegan Healthy Mix lak za nokte pruža do 5 dana ultrasjajne i intenzivne boje. Ovaj lak za nokte lako se nanosi i brzo se suši. Formula sadrži najmanje 70 % sastojaka prirodnog podrijetla, a ne sadrži aceton i ftalate. Ovaj lak je i veganski.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Bourjois Paris Adria (@bourjois.adria)

KIA-CHARLOTTA

KIA-CHARLOTTA nudi veganske boje za nokte u mnogim sjajnim nijansama koje u trenu uljepšavaju vaše nokte. Formulacije ne sadrže 15 štetnih sastojaka koji se nalaze u konvencionalnim lakovima za nokte, te ne sadrže nikakve životinjske sastojke niti tekuću mikroplastiku. Lakovi se brzo suše i oduševljavaju dobrom postojanošću.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kia-Charlotta (@kiacharlotta)

Moglo bi vas zanimati i: Ljetna manikura: Imamo 10 prijedloga

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram, Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!