Na ove stvari trebate pripaziti prilikom nanošenja maske za lice

by Vjera Pađen

Kada govorimo o ispravnom tretiranju kože lica, složiti ćete se da mu barem jednom tjedno moramo pružiti njegu kakvu zaslužuje. Preporuča se da jednom tjedno lice nahranimo maskom. To je jedan u nizu ispravnih koraka koji vodi ka sjajnoj, nahranjenoj i blistavoj koži.

Prehrana, svakodnevni ritam, ali i vanjski čimbenici vrlo često utječu na izgled naše kože.  Baš zato, preporučuje se korištenje raznih maski za lice, koje će našem licu pružiti potpunu njegu i hidrataciju.

No, uz odabir maske koja odgovara određenom tipu kože, važno je pripaziti i na ovih par koraka.

 

Prije nanošenja maske, dobro očistite lice

Ovo je važan korak koji će dati vidljiv i maksimalan rezultat. Kako bi maska djelovala u potpunosti, vašu kožu lica temeljito očistite i pripremite za nanošenje maske. Možete napraviti i piling koji će razbuditi kožu i potaknuti ju da brže upije sve dobre sastojke iz maske koju koristite.

Pripazite na vrijeme držanja maske na licu

Ako masku držite prekratko, nećete dobiti željeni efekt, ali, ako ju držite predugo, možete izazvati neželjene reakcije na koži. Pravo vrijeme zananošenje maske je predvečer, kada je koža pripremljena za hranjive sastojke.

 

Pripazite na područje oko očiju

Na području oko očiju probajte koristiti maske kreirane isključivo za njega. Ovaj tip maski u isto vrijeme smanjuje jastučiće ispod očiju, uklanja podočnjake i ublažava nastale bore.

 

Pročitajte još: Koji su to wellness trendovi u 2021. godini?

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva

Možda će vam se svidjeti