Masaže lica poboljšavaju tonus kože te usporavaju starenje. Evo kako ih izvoditi

by Anđela Sabranović

Koliko vremena u danu posvetite sebi? Sada ne mislimo na osnovnu higijenu koju često obavljamo nesvjesno, nego na pravu njegu svog duha i tijela.

Kada znamo da u odnosima s drugim možemo biti sretni tek kada smo posvetili dovoljno ljubavi i nježnosti samima sebi, onda znamo i koliko je važno svaki dan izdvojiti neko vrijeme za svoje omiljene rituale.

Masaža je oduvijek poznata kao simbol uživanja i ima toliko blagodati za naše fizičko i psihičko zdravlje. Ipak, profesionalnu masažu cijelog tijela malo tko može sebi toliko često priuštiti, ali ono što svi već danas možete jeste početi s prakticiranjem masaže lica i to u svom domu.

Osim što će vas ovaj tip masaže opustiti, odličan je i za cirkulaciju i poboljšanje tonusa lica.
Sve to za rezultat će imati svjež i blistav ten kojem svi toliko težimo.
Iako ovakve masaže traju svega nekoliko minuta, djeluju poput blagog lifting tretmana, spriječit će nakupljanje i zadržavanje tekućine te će dati licu onaj odmorni izgled.

Dodatne prednosti masaže lica:

  • usporava starenje kože
  • smanjuje glavobolju i bol u sinusima
  • otklanja stres

Masažu možete izvesti jednostavno rukama ili uz pomoć rolera. U nastavku smo izdvojili videe na kojima je detaljno opisan proces.

Što se tiče masaže rolerom, najpoznatiji roler na svijetu svakako je onaj izrađen od poludragog kamena žada. U istočnjačkim kulturama se smatra kako je ovo kamen koji je simbol čistoće te da se žadom izvlače toksini iz tijela te da se ovakvim rolerima zapravo aktivira limfni sustav.

Jako je važno roler od žada prije masaže staviti malo u hladnjak jer će poslije učinkovitije poboljšati protok u krvi i učvrstiti mišiće lica. Roler možete koristiti svaki dan, a njegovo djelovanje će doći do izražaja kada ga koristite preko seruma ili ulja za lice. Prije masaže, trebate naravno detaljno očistiti kožu. U nastavku pogledajte kako izgleda masaža s rolerom od žada.

Bez obzira odabrali masažu prstima ili rolerom, najvažnije je da budete ustrajni te da masažu lica uvrstite u svoje svakodnevne rituale. Vaša koža će vam biti i te kako zahvalna.

Moglo bi vas zanimati i: Ne preskačite piling lica – pomoći ćemo vam odabrati koji

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!