Joga retreat je ono što nam treba u novoj godini. Imamo prijedloge kamo otići!

by Anđela Sabranović

Kada ste posljednji put otišli na izlet ili putovanje potpuno sami? Joga retreat zvuči i više nego dobro!

Većina nas nema naviku ili hrabrosti ni otići na ručak samostalno… To je doista tužno jer tako propuštamo priliku uživati u najboljem društvu koje ćemo ikad imati, a to smo mi sami. Svaki put kada nam je najteže u životu, često ostajemo sami, pa zašto onda ne biste malo više i uživali sami u sebi? Samostalna putovanja nam pružaju i jedinstvenu priliku da steknemo neka nova, potpuno neočekivana poznanstva. Jedna od najzanimljivijih opcija za samostalno putovanje su organizirani joga retreat odmori.

Joga retreat je organizirani aktivni odmor koji podrazumijeva svakodnevno prakticiranje joge, druženje, odmaranje, zdravu hranu…
Ovakav tip odmora je iz godine u godinu sve popularniji, a na takva mjesta ljudi dolaze sami i često im je cilj povezati se sa sobom. To nam je svima sasvim sigurno potrebnije više nego ikad jer igrajući različite uloge koje nam život dodjeljuje često zaboravimo tko smo ustvari – mi sami.
Kod nas je ovakav tip odmora iz godine u godinu sve popularniji, a mi smo istražili ponudu joga retreat objekata u regiji i pronašli smo 3 koja možete vidjeti u nastavku.

Slovenija – Veduna

Veduna je retreat centar smješten u Sloveniji. Centar je smješten na 600 m nadmorske visine. Vlasnici su zemlju iskoristili za uzgoj organskog voća i povrća što dodatno doprinosi idiličnoj atmosferi.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Veduna (@vedunaretreats)

Hrvatska – Fige yoga adventures

Fige yoga adventures predstavljaju spoj joge, well-beinga i jedinstvenih doživljaja destinacije.
Ovdje se ne radi o jednom retreat centru nego se retreat druženja organiziraju na različitim destinacijama koje podrazumijevaju pomno izabrane vile, vodstvo iskusnih domaćih i stranih joga učitelja, lokalnih vodiča te domaću organsku hranu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fige Yoga Adventures (@figeyogaadventures)

Bosna i Hercegovina – Heal Retreats

Heal Retreats na Rujištu iznad Mostara je prvi stalni, prirodni, holistički retreat centar u BiH.
Centar je smješten na Rujištu, predivnom planinskom kutku u Hercegovini, 18 kilometara iznad Mostara, na nadmorskoj visini od 1,700m, u najizoliranijem dijelu planine, na površini od 900 kvadratnih metara, okružen šumom, izuzetno je prostran i komforan. Više detalja možete pogledati na njihovom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 🍃 Heal Retreats 🍃 (@heal.retreats)

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Unsplash, Instagram

Možda će vam se svidjeti