Jesenske dekoracije za vaš dom

by Anđela Sabranović

Sjećate se sastava iz osnovne škole na temu “Jesen u mom domu”? U tim tekstovima svi smo se vjerojatno pozivali na toplinu doma i doista je jesen godišnje doba u kojem se to i najviše osjeti.

Posljednjih godina se često spominje pojam “hygge” i možda je to pravi pojam kojim bi mogli opisati jesen.
Hygge za nas podrazumijeva toplu dekicu, čaj, svijeće i dom dekoriran u stilu jeseni.
Najpoznatiji svjetski stručnjaci za uređenje prostora savjetuju uvijek u dom unijeti dašak trenutnog godišnjeg doba. Ideje za jesenske dekoracije stižu u nastavku.

1. Stolić u dnevnom boravku

Doslovno je nevjerojatno koliko dekoriranje stolića u dnevnom boravku može ostaviti snažan dojam na cjelokupnu atmosferu u domu. To je savršeno mjesto za izražavanje kreativnosti jer mali detalji poput pletenog ili zlatnog pladnja s cvijećem i svijećama daju profinjenost i toplinu cijelom prostoru. Na slikama u nastavku potražite jesensku inspiraciju za uređenje ovog čarobnog kutka.

2. Ukras za vrata

Ukrašavanje ulaznih vrata u Americi je tradicija, dok kod nas taj trend tek polako dolazi. Idealne jesenske dekoracije svakako su vijenci. Sigurni smo kako bi vrata ukrašena u stilu jeseni izmamila osmijeh svima koji nas posjećuju, a to je sasvim sigurno dobar motiv da se već danas bacimo na izradu vijenca.

3. Lampice

Ništa ne unosi čaroliju u dom poput lampica. One su jednostavno uvijek dobra ideja. Možete ih staviti u košaru s nekim plodovima jeseni, postaviti na terasu ili oko kamina ako ste sretnik i imate ga. U svakom slučaju lampice je tako jednostavno postaviti, a dojam koji daju je toliko snažan. Slike u nastavku to i dokazuju.

4. Balkon ili terasa

Hladniji dani ne znače da je vrijeme da balkon ili terasa padnu u zaborav. Uz toplu dekicu uživanje je sigurno, a dodatak cvijeća u zagasitim tonovima crvene, narančaste i žute će udahnuti život u prostor. Na pod možete postaviti bundeve različitih oblika i veličina, a sve opet možete podići na novu razinu efektnim lampicama.

Moglo bi vas zanimati i: Imamo ideje za jesenske manikure

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: El Mueble, Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!