Idealna noćna rutina za svaki tip kože

by Anđela Sabranović

Jučer smo vam pisali o idealnoj dnevnoj rutini za svaki tip kože. Danas ćemo vam nastojati približiti kako bi to trebala izgledati idealna noćna rutina za svaki tip kože.

Često ste sigurno čuli pitanje “Kako krema zna je li dan ili noć?”… Noćna njega se značajno razlikuje od dnevne jer je noć idealno vrijeme za više hidratacije, a i samo čišćenje kože je drugačije. U nastavku donosimo sve detalje!

SUHA KOŽA

1. korak – uljni čistač
Double cleaning metoda kože je ono o čemu se vjerojatno u posljednje vrijeme najviše pisalo kada je u pitanju skincare.
Ukratko u rutinu se prije umivalice dodaje uljni čistač koji se umasira na suho lice i oči kako bi se otopio površinski sebum, make up i ono najvažnije ostaci SPF kreme koju smo nanijeli ujutro.
Nakon što se umasira, ruke se namoče vodom i lice se masira dok se ne dobije lagana, mliječna emulzija. Na kraju se sve ispere mlakom vodom i spremni smo za umivalicu. Jako je važno pronaći kvalitetno ulje, a sa kvalitetnim uljem sigurno nećete pogriješiti.
To je ulje na bazi masline i koštica marelice s dodatkom kukui oraha, sjemena boražine te ulja rižinih mekinja koje otapaju sebum i nečistoću topivu u mastima.

2. korak – čistač/umivalica
Drugi korak je naravno umivalica. Idealan izbor koji će vaša koža obožavati je Dermalogica Daily Glycolic čistač.

3. korak – termalna voda
Termalna voda je uvijek dobrodošla pa tako i u večernjoj rutini.

4. korak – krema za suhu kožu
Suha koža tijekom noći zahtijeva posebnu hidrataciju te je važno odabrati kvalitetnu noćnu kremu koja će biti prilagođena upravo suhoj koži.

5. korak – okoloočna krema
Ovo je korak koji smo dodali u noćnu rutinu. Koža oko očiju je mnogo tanja od ostatka kože na licu, a znamo da se upravo tu najviše stvaraju bore. Zato je jako važno prilagoditi njegu upravo tom području. Nanesite malu količinu kreme i natapkajte je ispod očiju od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom.

MJEŠOVITA KOŽA

1. korak – uljni čistač
Uljni čistač je važan korak i za čišćenje mješovite kože, posebno jer će učinkovito ukoniti sebum koji je karakterističan za nju.

2. korak – čistač/umivalica
Preporuka za umivalicu je opet Dermalogica Daily Glycolic čistač.

3. korak – termalna voda
Tremalnu vodu možete koristiti bilo kada u danu kada osjetite da vam treba malo dodatne hidratacije.

4. korak – hidratantna krema za mješovitu kožu
Već smo pisali kako mješovita koža zahtjeva specifičnu njegu te je važno odabrati kremu koja će biti prilagođena noćnoj njezi mješovite kože.

5. korak – okoloočna krema
Zajedničko svim tipovima kože je velika potreba za okoloočnom kremom. Mnogi taj korak preskaču te poslije muku muče s borama i suhom kožom na tom području.

MASNA I PROBLEMATIČNA KOŽA KOŽA

1. korak – uljni čistač
Iako će vam možda to izgledati neobično, čak i masna koža voli double cleaning metodu jer temeljito čisti, što je ovom tipu posebno važno.

2. korak – čistač/umivalica
Kao i kod ostalih tipova kože slijedi čišćenje umivalicom.

3. korak – termalna voda
Termalnu vodu jako voli i problematična kože, posebno zato što pruža posebno olakšanje kada su aktivni upalni procesi.

4. korak – krema za masnu i problematičnu kožu
Jako je važno i masnoj koži pružiti pravu hidrataciju te birajte noćne kreme koje su prilagođene ovom tipu kože.

5. korak – okoloočna krema
Kao što smo naveli, ovo je korak na kojem ćete s godinama biti sve više zahvalni jer je upravo okoloočna krema zaslužna za sporije starenje područja oko očiju.

Nadamo se kako smo vam kroz dva članka o idealnim skincare rutinama za svaki tip kože barem malo olakšali shvaćanje njege kože. Kože ima samo jedno pravilo, koliko joj vi date toliko će vam i ona vratiti…

Moglo bi vas zanimati: Idealna dnevna rutina za svaki tip kože

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti