5 super navika uz koje će vaša kosa biti zdrava i sjajna

by Vjera Pađen
njega-kose-slowliving

Više je uzroka zbog kojih naša koza ne izgleda zdravo. Kemijski tretmani, često tretiranje uređajima za stiliziranje kose, agresivni preparati za kosu…Ispucali vrhovi zasigurno otežavaju njeno stiliziranje jer izgledaju neuredno, a zbog toga smo u konstantnoj potrazi za prirodnim proizvodima koji će nam dati vidljive rezultate i rezultirati blistavom i sjajnom kosom. Ako želite osnažiti vašu kosu i učiniti ju zdravom i lijepom, ovo je šest stvari na koje vrijedi obratiti pozornost.

Šišajte se redovito

Ne postoji čarobna formula koja nam otkriva kada je pravo vrijeme za šišanje – dosta toga ovisi i o debljini i jačini kose, kao i koliko koristite uređaje za oblikovanje. No, pokušajte svaka dva mjeseca posjetiti frizera i provjerite je li vrijeme za šišanje. Ako su vaši vrhovi ispucali, radije ih odrežite odmah. Nemojte dozvoliti da želja za dugom kosom rezultira scenarijem u kojem nakon par mjeseci morate odrezati dvaput više kose nego što bi to morali da ste se na šišanje odlučili odmah.

njega kose

Birajte prirodne proizvode za kosu

Neka šamponi, regeneratori i proizvodi za njegu kose koje koristitenapravljeni su od sastojaka koji na prirodan način jačaju i njeguju vašu kosu. Izbjegavajte umjetne i agresivne supstance koje će nanijeti štetu vašem vlasništvu, kao i kosi. Potražite proizvode koji sadrže vitamine, glicerin, prirodna ulja i vitamine koji će oporaviti vašu kosu i vratiti joj sjaj. Naš prijedlog je da isprobate Tinkturine prirodne proizvode za kosu. Više o njima, saznajte ovdje.

Brinite o zdravlju tjemena

Ovaj savjet nastavlja se na prethodni, budući da upravo šamponi s agresivnim supstancama mogu naštetiti tjemenu kose. Pazite da cijelu kosu tjedno nahranite prirodnim maskama i masirajte tjeme, a ako primjetite da vas tjeme stalno žari ili svrbi, svakako se konzultirajte s doktorom.

Nahranite kosu maskama

Kako bi vaša kosa povratila sjaj i vlagu koju je izgubila zavirite u vaš hladnjak te izvucite sastojke bogate proteinima i vitaminima i pripremite hranjivu masku. Neke od recepata o kojima smo vam već pisali pronađite ovdje.

Zaštitite kosu od sunca

Sunce je poznat neprijatelj kose – isušuje ju i dehidrira, naročito kada u cijelu priču dodamo sol iz mora. Nosite šešir ili maramu kada se  izlažete visokim temperaturama. Oni su trendovski dodatak svakog outfita, a ako nemate inspiraciju za stiliziranje vaše kose, kliknite ovdje.

kosa_ljeti_slowage365_4

Moglo bi vas zanimati: Sušenje kose bez topline: put do zdravije kose

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash, Pinterest

Možda će vam se svidjeti