5 koraka anti age njege koja ne biste trebali preskakati

by Vjera Pađen

Nakon dugog radnog dana i cjelodnevnog makeupa često jedino o čemu razmišljamo jeste kako se što prije ušuškati u krevet. No, posljednja stvar koju bismo trebali učiniti u tom trenutku jeste preskočiti beauty rutinu.

Koliko god korake u rutini htjeli svesti na minimum, žrtvovanje svoje kože radi uštede vremena ne pomaže dugotrajno. Možda nam se i većina proizvoda čine nepotrebnim, ali zapravo neki od njih su presudni za održavanje blistave i mladolike kože. U skladu s tim, budite sigurni da ne podcjenjujete ove važne korake njege kože, čak i ako to znači dodatnih trideset sekundi u vašoj beauty rutini.

 

Čišćenje lica

Operite lice blagim sredstvom za čišćenje noću kako biste uklonili nečistoću i šminku, a po želji osvježite lice sa istim sredstvom ujutro.

 

Nanesite serum

Za obranu od štetnih UV zračenja ujutro nanesite antioksidansni serum sa vitaminom C. Samo nekoliko kapi proizvoda hidratizirat će vaše lice i pomoći u anti-age procesu.

Krema za sunčanje

Nikad nije kasno za početak zaštite kože, čak i ako možda imate neki vid posljedica od pretjeranog izlaganja suncu. Popunite svoj dnevni serum kremom velikog postotka SPF. Zapamtite, ključno je nanositi kremu za sunčanje svakog dana, a ne samo kada je vani sunčano.

 

 

Krema za lice

Kada je u pitanju hidratantna krema, potražite kremu za lice sa ceramidima jer su odlični u borbi protiv linija na licu. Te masne kiseline jačaju kožnu barijeru i uklanjaju suhoću ili iritaciju.

 

 

Za kraj koristite retinol

Koža noću prelazi u režim oporavka; taj proces ćete ojačati sa proizvodom koji sadrži retinol za ublažavanje bora. Proizvod se može koristiti i ujutro i dovoljno je lagan da se može nositi ispod makeup-a. Ako ujutro nanosite vitamin C, onda biste trebali retinol učiniti dijelom večernje rutine, budući da ova dva skincare sastojka ne biste trebali nanositi istovremeno. Više o retinolu pročitajte ovdje.

 

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 3 savjeta kako ostati u ljetnoj formi i zadržati fit liniju tijekom cijele godine

 

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti