3 savjeta kako ostati u ljetnoj formi i zadržati fit liniju tijekom cijele godine

by Vjera Pađen

Izgubili ste par kilograma tijekom ljeta i ne želite ih vratiti? Razumijemo vas i donosimo par trikova kako ostati u ljetnoj formi cijelu godinu. Ljeto, sunce, more, na dnevnom jelovniku osvježavajuće salate, riba sa žara i morski plodovi, preplanuli ten, beach uvojci u kosi, ples pod vedrim nebom i idealna figura. Ako nas pitate, savršen ljetni scenarij. 

 

Nije čudno da je tajna vitke linije u balansiranoj prehrani, dovoljnoj hidratizaciji i redovnom vježbanju. No, iako su stvari u suštini tako jednostavne, zbog užurbanog ritma života kakav većina nas danas vodi, veoma je teško držati se ova tri načela. Pronašli smo male trikove koji mogu učiniti mnogo za vašu ishranu, hidratizaciju kao i vježbanje, stoga si dajte par dana truda, pokušajte se pridržavati ovih trikova i oni će postati vaša svakodnevica, ponajviše zahvaljujući feel good osjećaju kojim će vas ispuniti, ali i onom željenom broju na vagi.

Kako kreirati balansiranu prehranu?

Svi znamo onaj osjećaj kada dođemo umorni i gladni s posla, bezvoljni za kuhanjem i uz to, trebamo izdvojiti sat vremena da nešto zdravo pripremimo u kuhinji, zbog čega se često odlučujemo za dostavu i brzu hranu.
Trik koji će vam pomoći da se bolje hranite leži u organizaciji. Vikendom odvojite dva sata svog vremena. Jedan sat odvojite za shopping zdravih namirnica i planiranje tjednog jelovnika kojeg zapišite na papir i izložite na vidno mjesto u kuhinji.

 

Kako piti dovoljno tekućine?

Znamo da nam je dnevno potrebno oko 2 litre vode. Isto tako znamo da često do podneva ne popijemo ni čitavu čašu vode. Razlog najčešće leži ponovno u brzini te se jednostavno ne sjetimo hidratizirati svoje tijelo. Ponovno jednostavan trik je da jednu čašu vode uvijek držite pored radnog stola i svaki put kada ju ugledate, uzmete ju i otpijte malo vode. Iznenadit ćete se koliko ćete se brzo naviknuti na hidratizaciju i kako će brzo ona postati dio vaše svakodnevne rutine.

 

Kako pronaći vrijeme za vježbanje?

Dajte si sedam dana vremena. Tih sedam dana budilicu navijte ranije 30 minuta nego što biste to inače napravili. Odolite porivu da kliknete na snooze ikonu, ustanite se, umijte i popijte čašu vode. Nakon toga klik na video ispod i napravite ove vježbe.

 

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash, YouTube

Možda će vam se svidjeti