Zagreb-Rim i nazad – već za 30 eura uživajte u ovih 5 gastro destinacija u vječnom gradu

by Anđela Sabranović

Rim je destinacija koja nam nikad ne bi mogla dosaditi jer je to grad koji je muzej na otvorenom i nudi nešto za svakoga. Vidjeli smo da su trenutno dostupne i povoljne zrakoplovne karte iz Zagreba za Rim te tako primjerice možete pronaći kartu za 30-tak eura za razdoblje od od 25.06. do 02.07. što je i više nego sjajno. Više detalja o kartama pogledajte ovdje.

Ono što je mnogima posebno zanimljivo u Rimu svakako je odlična gastronomska ponuda te smo u nastavku izdvojili 5 mjesta koja svakako trebate posjetiti kada se nađete u vječnom gradu. Pa krenimo na naše kratko, ali slasno gastro putovanje.

Ivo a Trastevere

Karirani stolnjaci, glasno i nasmijano osoblje i najbolje pizze koje ste probali… Tako bi se ukratko moglo opisati jedno od mjesta s najboljom pizzom u Rimu.
Ovaj restoran se nalazi u boemskom kvartu Rima, Trastevere. Upravo ovaj kvart krije neke od najboljih restorana i to je mjesto na kojem ćete najbolje osjetiti autentičnost Rima.

Restoran Tonnarello

Jedan od najpoznatijih restorana u Rimu svakako je restoran Tonnarello. O tome svjedoče i dugački redovi ljudi koji strpljivo čekaju probati neka autentična talijanska jela.
Atmosfera u restoranu je ležerna, a hrana sjajna. Oni koji su ga posjetili tvrde kako je svakako vrjedan čekanja, ali ipak bi najbolje bilo unaprijed rezervirati stol.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tonnarello (@tonnarelloroma)

Slastičarnica Pompi

Kada se nađete u Rimu svakako probajte najbolji tiramisu. Slastičarnica Pompi ima savršeno kremasti tiramisu u kojem će uživati sva vaša osjetila. Osim klasičnog okusa, možete birati i neke neobičnije, a svi posebno preporučuju pistaciju.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Il Regno del Tiramisù (@pompi1960)

Mjesto za doručak – La Buvette

Ovo je mjesto na kojem i lokalci često doručkuju pa ćete tako tu vidjeti više domaćih gostiju. Ono što svakako trebate kušati su neodoljivi kroasani i savršeni cappuccino. Ako ipak preferirate slani doručak, probajte tradicionalni sendvič s mozzarellom i pršutom.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Colazione a Roma (@colazioneroma)

Sladolet Giolitti

Putovanje u Rim ne može proći, a da ne probate najbolji sladoled. Najpoznatiji sladoled u Rimu je onaj slastičarnice Giolitti. U ovom sladoledu su uživale neke od najpoznatijih svjetskih zvjezda te svakako nemojte zaobići ovo mjesto. Pripremite se na čekanje u redu, ali imajte na umu kako vrijedi svake minute.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Giolitti Official® (@giolittiofficial)

Za kraj moramo vam napomenuti kako je bilo izuzetno zahtjevno odabrati samo 5 gastro destinacija u gradu koji nudi toliko toga. Vjerujemo da nećete pogriješiti ni s drugim odabirima, ali ovi naši su isprobano odlični. Ako se svarno zaputite u Rim, uživajte u svakom trenutku.

Moglo bi vas zanimati i: Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram, Pexels

Možda će vam se svidjeti